Jelved klar til Kornbek-møde

S mener ikke, at der er brug for et møde for at fjerne knaster mellem oppositionspartierne. Men Marianne Jelved (R) er klar til et møde hos Kristendemokraterne.

Foto: Carl Redhead og Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Modsat Socialdemokraterne stiller De Radikales politiske leder, Marianne Jelved, gerne op til et møde med Kristendemokraternes (KD's) formand for at tale om bedre samarbejde mellem S, R og KD.

KD's formand, Bodil Kornbek, har sendt en invitation til landets to kvindelige statsministerkandidater. Formålet er at arrangere et møde, der skal styrke oppositionen og fjerne politiske knaster mellem Jelved og Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

- Det handler om lederskab. Jeg må afvente og se, hvordan man vil skabe samarbejde og samtale i oppositionen. Det er klart, at hvis man siger nej, så er det en dagsorden, som jeg må forholde mig til, siger Bodil Kornbek til Ritzau.

Årsagen til, at mødet følges med en vis interesse, er, at Kristendemokraterne enten vil pege på Helle Thorning-Schmidt eller Marianne Jelved, når der skal sættes navn på Danmarks statsminister efter næste valg.

/ritzau/