»Jeg var én af årsagerne til, at Danmark kom til at se dårlig ud i manges øjne i Mellemøsten«

Den tidligere muslimske prædikant Ahmed Akkari forklarer sig til arabiske medier.

Amhed Akkari taler i Trykkefrihedsselskabet om sin rejse fra angriber til forsvarer af Muhammedtegningerne - og dem der tegnede dem. Til venstre Lars Hedegaard. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg var én af årsagerne til, at Danmark kom til at se dårlig ud i manges øjne i Mellemøsten«.

Sådan lyder det i et brev fra Ahmed Akkari sendt til flere arabiske medier. Brevet er blandt andet sendt ud til Al Jazeera og Al Arabya. Også den arabiske gren af det russiske nyhedsmedie RT er på listen over modtagerne.

Brevet er det seneste kapitel i eksprædikantens bodsgang, hvor det har været ventet med spænding, om Akkari ville gå på arabisk TV eller forklare sig til toneangivende aviser for at gøre op med sin rolle under Muhammed-krisen i 2005, hvor han sammen med en gruppe prædikanter rejste til Mellemøsten for at opildne til had mod Danmark og danske værdier.

»Derfor vender jeg mig også mod den arabiske verden for at offentliggøre mine holdninger for at rette lidt op på det image som Danmark, mit land, har fået forvansket på grund af en kampagne ført ud i uvidenhed om de ægte værdier og tolerante holdninger, som dette samfund har,« skriver Akkari blandt andet.

I brevet kommer han også med en klar opfordring til den arabiske verden:

»Muslimer bør rejse sig mod de, der dræber i troens navn, udnytter magten i troens navn og bygger teokratiske lukkede stater i troens navn, og ikke mod tegninger lavet på papir, som hverken dræber eller forbyder rettigheder.«

Ahmed Akkari har allerede talt til BBC om holdningsskiftet, han selv  kalder en "omvendelse". Samtidig har han allieret sig med Michael Ulveman rådgiver for den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i forsøget på at komme gennem til de arabiske medier.