»Jeg skammer mig over De Niros udbrud mod Trump«

Foto: NEIL HALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På lærredet har han spillet tough guy og slynget verbale lyn af sted adskillige gange, men denne gang er der ikke noget skuespil over det.

Robert De Niro har et problem med Donald Trump. Et stort problem. Et kæmpe problem rent faktisk.

»Han er så overvældende dum, han er en bølle, en hund, et svin,« siger den Oscar-vindende skuespiller i kampagnen 'Vote Your Future', der egentlig skulle have handlet om at få flere til stemmeurnerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Men Robert De Niro kunne ikke styre sig, og klippet endte med at blive vraget, da budskabet skulle være helt og aldeles neutralt i politisk forstand.

Ad omveje endte klippet dog på nettet.

»Han spiller hasard med samfundet, betaler ikke skat, og han er idiot. Colin Powell (USA's udenrigsminister under George W. Bush, red.) sagde det bedst: 'Han er en national katastrofe.'«

Og sådan fortsætter det i to minutter.

»Han siger, at han vil slå folk i ansigtet ... tjaa... jeg vil også gerne slå ham i ansigtet,« når Robert De Niro også at få sagt.

Video-monologen har skabt elektricitet på sociale medier. På Sky News er den blevet set 4,5 mio.gange, på The Independent 5 mio. gange og på The Guardian 6 mio. gange. Og reaktionerne? De er meget, meget delte.

Trump er ikke kommet med et modsvar til Robert De Niro, men modsvaret er kommet fra mange af hans loyale støtter - og så lige fra en anden Oscar-vindende skuespiller.

»Jeg skammer mig over min skuespillerkollega Bobby De Niros udbrud mod Donald Trump. Sikke nogle ord han brugte mod en præsidentkandidat, der det seneste halvandet år har arbejdet hårdere end nogen anden, jeg kender...,« skriver Jon Voight, der ligesom Robert De Niro var med i den stjernebesatte film ' Heat' fra 1995.

Det sidste ord er næppe sagt i denne sag...