»Jeg overvejer stærkt at kandidere til posten«

En afdæmpet Lars Barfoed kommenterede her til morgen sin situation, efter at vejen er banet for ham som ny K-leder. Han afviser magtkamp.

Lars Barfoed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I aftes og i nat faldt brikkerne på plads for Lars Barfoed.

Først trak Lene Espersen sig som politisk leder for de konservative, og i nat meldte Barfoeds nærmeste rival, Brian Mikkelsen, så ud, at han ikke er kandidat og i stedet peger på Lars Barfoed som ny K-leder.

Læs også: Brian Mikkelsen vil have Barfoed som ny formand

Læs også: Vælgerne vrager Lars Barfoed

Her til morgen fangede TV2 News Lars Barfoed foran hans bopæl i Kokkedal. Lars Barfoed sagde med et skævt smil, at han endnu ikke er kandidat til posten som politisk leder, men at han i lyset af det sidste døgns begivenheder ”stærkt overvejer at stille op til posten.”

Han fortalte også om det møde, han og Brian Mikkelsen havde i nat – og som efterfølgende fik Mikkelsen til at pege på Barfoed som ny partileder:

- Brian Mikkelsen og jeg havde en god samtale i aftes, hvor vi vendte situationen i partiet. Det har ført til, at Brian har foreslået, at jeg bliver politisk leder for partier. I lyset af det overvejer jeg naturligvis kraftigt at kandidere til den post, sagde Lars Barfoed til TV2 News.

Afviser magtkamp

Han afviste, at der havde været tale om en magtkamp mellem de to:

- I sådanne situationer er pressen også med til at skabe en stemning af drama. Men jeg kan forsikre, at den dialog som har været i partiet, herunder dialogen mellem Brian og jeg, har været meget venskabelig og rolig. Der har ikke været optakt til uvenskab, og det foregik meget rolig. Så der er ikke nogen sår, der skal heles efterfølgende, sagde Barfoed.

Billedserie: Den reformivrige provokatør

Skal vi se de konservative tilbage på 10 pct. igen med dig som formand?

- Det er ikke slutmålet, vi skal meget gerne nå længere. Jeg vil ikke sætte slutmål på, men vi har ambitioner i de konservative om at nå betydeligt længere, men det er et langt og sejt træk. 

TV: Se Lene Espersen trække sig som de Konservatives leder