»Jeg kunne se Christian stå i et pænt jakkesæt og sige ja«

Over 40 procent af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse. I en ny serie ser Berlingske på dem, som bliver sammen. Monica Skytte Christensen skal giftes med Christian Frederiksen, som friede for godt et år siden. Dette er første kapitel i deres historie.

Om to uger skal Monica Skytte Christensen og Christian Frederiksen giftes. Christian friede i maj 2013, og det sidste år er gået med forberedelser til den store dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dag tog han bilen og kørte turen fra Ørestad uden for København til Bandholm på Lolland. Han skulle tale med sin kommende bruds far. Hun vidste endnu ikke, at hun var hans kommende brud, og faderen vidste ikke, at Christian Frederiksen kørte den lange vej for at anmode om hans datters hånd. Men Christian er den gammeldags type, og når man skal fri, skal man gøre det rigtigt.

»Jeg fik ringene købt, beslutningen var taget, hendes far og mine forældre vidste det, så jeg skulle bare arbejde mod til mig. Jeg kan ikke huske, hvilken dag det var, men jeg tænkte, »Nu gør du det!« Det skete så ikke,« fortæller 31-årige Christian Frederiksen i lejligheden i Ørestad godt en måned før brylluppet med den seks år yngre Monica Skytte Christensen.

De har, som mange andre unge par, valgt at blive gift, selvom 43 procent af alle danske ægteskaber går i opløsning. Denne artikel er den første af fire optaktsartikler inden Monicas og Christians bryllup.

I lejligheden kigger Monica interesseret på Christian.»Jeg gad godt vide, hvilken dag det var,« siger hun, da Christian fortæller om sit forfejlede frieri.

»Jeg kan ikke huske, hvilken dag det var, men det endte med, at jeg en weekend stod op før Monica,« siger han og fortsætter: »Monica sover meget tungt, så jeg listede mig ud i køkkenet og lavede morgenmad klar, pyntede op med lidt dekorationer og satte vores sang på. Så gik jeg ind og vækkede hende.«

Hun giver hans hånd et klem »Så lå jeg der og savlede,« ler hun, men fatter sig hurtigt. »Han var nede på knæ og sige alt muligt sødt.«

Hun havde på fornemmelsen, at noget var i gære, men frieriet kom alligevel som en overraskelse. »Det var meget mærkeligt, at Christian på et tidspunkt skulle besøge min far. Alene. Men så skete der ikke mere. Dog havde jeg snart fødselsdag, så det kunne jo være, at der skete noget der,« siger hun.

Det fik hun næsten ret i. Den 4. maj 2013 friede Christian til Monica. To dage senere kunne hun fejre sin 25 års fødselsdag. Da var det næsten tre år siden, at de mødte hinanden første gang.

»Vi mødtes i starten af december 2010. I FitnessDK. Christian var crossfit-instruktør, så jeg måtte kæmpe mig gennem, Gud ved hvor mange crossfittimer for at score ham sammen med alle de andre piger, der ville score Christian. Men jeg vandt,« siger Monica. Men de kunne ikke bare sådan lige blive et par.

»Christian var sammen med en anden, så i starten var vi bare venner. Så slog du op, og dagen efter havde vi vores første kys. Den 24. februar. Den dag glemmer jeg aldrig. Men det kunne ikke være officielt. Folk vidste godt, du havde slået op, men de vidste ikke, at vi var sammen. I en periode holdt vi det hemmeligt. Det var en periode, hvor mange andre piger kom og havde medlidenhed med dig. Så jeg blev pissesur. Men vi kunne ikke sige noget,« fortæller hun og tilføjer: »Men vi havde så vores første officielle kys på min fødselsdag.«

Parret flyttede sammen i Monicas lejlighed i Ørestad. De havde inden frieriet talt om at blive gift en dag, og da Monicas fætter blev gift i Australien, greb Monica brudebuketten og sendte et billede hjem til Christian. Men inden de mødte hinanden, havde ingen af dem gået med tanken om en dag at få en indgraveret ring og kunne kalde sig mand og kone.

»Jeg havde ikke behovet for at blive gift, men hvis man ikke har været sammen med den rigtige, tror jeg ikke, man kan komme til at forstå, hvorfor det er vigtigt,« begynder Monica, inden Christian supplerer:

»Det kommer til at lyde som en kliche, men jeg havde boet med i hvert fald én anden, og tænkte, at hvis man blev gift, var det nok på grund af noget udefrakommende. Da jeg mødte Monica, gav det pludselig mening.«

»Første gang jeg mødte dig, vidste jeg det,« siger Monica og kigger på sin kommende mand. »Det er meget mærkeligt, og jeg har aldrig haft det sådan med andre, men jeg kunne se Christian stå i et pænt jakkesæt og sige ja. Det var første gang, jeg mødte dig. Så var det lidt problematisk, at du havde en kæreste. Men det var så, hvad det var,« siger hun .

Læs den store reportage fra brylluppet i avisen den 13. juli, og følg med i Berlingskes nye serie om ægteskabet »Til Døden os skiller«.

Læs næste kapitel i serien den 10. juli.