»Jeg har begået en kæmpe dumhed«

Jeppe Kofod fortalte i programmet »Go´aften Danmark« for første gang om det medieombruste forhold mellem ham og en 15-årig pige på Esbjerg Højskole.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 34-årige politiske ordfører Jeppe Kofod trådte for første gang mandag offentligt frem og gav sin version af den meget omtalte affære mellem ham selv og et 15-årigt DSU-medlem, som han havde mødt til en fest på Esbjerg Højskole efter et påskekursus, hvor han havde optrådt som taler.

Affæren har foreløbigt sat hans politiske karriere som udenrigspolitisk ordfører for socialdemokraterne på stand by, men i aftes var Jeppe Kofod, der blev interviewet på TV 2 programmet »Go´aften Danmark« mest interesseret i at beklage det han kaldte sin »dumhed« overfor pigen, hendes forældre, DSU og sit parti. Samtidig udtrykte han chok over mediernes dækning af sagen.

»Jeg håber, at jeg ved at stå åbent frem kan være med til at lukke denne ulykkelige sag, og dermed bidrage til at få afsluttet den klapjagt der har været på de involverede fra medierne,« sagde Jeppe Kofoed, der gentagne gange undskyldte sin opførsel og svigtende dømmekraft.

Jeppe Kofoed undgik under interviewet at gå i detaljer om sit møde med den 15-årige, idet han mente, at det ville være at hænge hende og hendes pårørende ud. I stedet nøjedes han med at beskrive det som at han »havde været til fest, hvor han mødte en sød pige, som han havde haft et forhold til«. Dagen efter havde han været ulykkelig over sin egen svigtende dømmekraft og kaldte forholdet en »kæmpe dumhed«.

Jeppe Kofod afviste i interviewet mediespekulationer om hvorvidt han havde udnyttet sin rolle som ledende politiker overfor den 15-årige, og understregede, at der havde været tale om fuld gensidighed og ikke nogen form for pres. Samtidig sagde han, at han var rystet over mediernes intensive dækning af sagen.

»Jeg synes, det er meget grænseoverskridende og ubehageligt at kigge på. Hvorfor respekterer de ikke de involveredes ønsker om at være i fred,« sagde Jeppe Kofod, da han blev bedt om at kommentere Ekstrabladets forsider som intervieweren havde medbragt i studiet, forsider hvor Kofod bliver kaldt »Pilfinger«, og hvor det bliver afsløret, at han ikke havde brugt kondom sammen med den 15-årige.

Han fik også vist en forside på B.T., hvor det fremgik at 44 procent af danskerne mente, at det var i orden det han havde gjort, men han ønskede ikke at kommentere, hvorvidt den form for støtte trøstede ham.

Jeppe Kofod sagde flere gange, at han syntes det var for tidligt at udtale sig om, hvorvidt hans egen karriere skulle fortsætte eller ej, idet han mente, at det var vigtigere at få lukket sagen af hensyn til pigen og hendes familie. Dog ville han ikke helt afskrive sin politiske fremtid og så frem til at få afgjort på et snarligt opstillingsmøde på Bornholm, hvorvidt hans kreds fortsat ønsker at beholde ham som spidskandidat, hvad der er flere undersøgelser, der peger på, at den vil.