»Jeg gider ikke læse i syv år og få ondt i ryggen«

Anders Reinholdt valgte en kort uddannelse, fordi han ville arbejde praktisk. Han ville tæt på erhvervslivet allerede i sin uddannelse i stedet for at studere teorier i bund. Efter et halvt års studier fik han tilbudt et job og fik dermed en del af den erfaring, han havde håbet på, da han begyndte på sin uddannelse.

»Jeg kunne godt tænke mig noget praksisorienteret og fleksibelt,« fortæller Anders Reinholdt om sine overvejelser, da han skulle vælge uddannelse. Valget faldt på den toårige uddannelse til E-designer på Københavns Erhvervs Akademi Fold sammen
Læs mere

For 34-årige Anders Reinholdt var det egentlig ikke en vanskelig beslutning at vælge en kort uddannelse. I mange år havde han levet af at spille musik og trængte egentlig bare til at komme tilbage på skolebænken.

Men han ville ikke blot læse. Igennem syv år havde han fulgt sin kæreste uddanne sig på universitetet, og selv om han længtes efter at lære, var det ikke syv tilsvarende år, der trak i ham.

»Jeg trængte til at få proppet noget viden ind i hovedet, men jeg gider ikke læse i syv år og få ondt i ryggen. Jeg kunne godt tænke mig noget praksisorienteret og fleksibelt. På KEA (Københavns Erhvervs Akademi, red.) var der mange fag, der interesserede mig,« siger Anders Reinholdt.

På KEA faldt valget på den toårige uddannelse til E-designer, hvor det særligt var de mange fag inden for innovation og iværksætteri, der faldt i Anders Reinholdts smag. Tidligere har han nemlig både som musiker og som medejer af en videoproduktionsvirksomhed fået iværksætteriet ind under huden, og derfor passede fagenes længde ham også godt.

»Jeg har på grund af musikken ikke været en særlig flittig studerende de seneste mange år, så det passer mig rigtig godt, at jeg kan få den her korte grunduddannelse, hvor jeg får indblik i mange ting i løbet af korte perioder og opsummeret det, jeg godt vidste i forvejen,« siger Anders Reinholdt.

Jobtilbud allerede under studierne

Da han for halvandet år siden begyndte på uddannelsen, var det med det klare mål for øje, at han efter to år kunne komme ud på arbejdsmarkedet. Men allerede efter seks måneder fik han og to studiekammerater tilbudt et job. De skulle skabe en visuel identitet for en større virksomhed i København.

»Vi blev kontaktet af direktøren, der havde set en opgave, vi havde lavet på nettet, og i løbet af kort tid gik det fra at være en skoleopgave til at være en virkelig kampagne. Det er et godt eksempel på den erfaring, vi får, og, som var den, jeg rigtig gerne ville have ud af mit studie. Så allerede nu – før jeg er færdig – har jeg en rigtig opgave på mit CV. Det siger jo en hel del om vores muligheder,« siger Anders Reinholdt.

Usikkerhed undervejs

Men selv om Anders Reinholdt nu kun har seks måneders praktik tilbage af sin uddannelse, er han ikke længere sikker på, at han skal direkte ud på arbejdsmarkedet til sommer. Byder chancen for at tage et job sig, er han klar til at gribe den. Men samtidig forklarer Anders Reinholdt også, at han regner med at skrive sig op til at fortsætte studierne til august.

»Jeg er meget erhvervsmindet, så da jeg startede var mit hovedfokus, at jeg kunne komme ud at arbejde efter to år. Men som det ser ud nu, regner jeg med at skrive mig op til en overbygning, når jeg er færdig i praktik til august. Skolen er meget fleksibel, så hvis jeg får tilbudt et job, som jeg gerne vil have, kan jeg tage orlov og komme tilbage og læse videre senere, hvis jeg vil,« siger Anders Reinholdt.

Da han begyndte på studiet som E-designer i 2013, ville han gerne være produktdesigner, men nu – over halvvejs i studiet – har drømmen ændret sig, forklarer Anders Reinholdt:

»Jeg har altid gået meget op i produktdesign, og da jeg begyndte på uddannelsen, var det det, jeg rigtig gerne ville lave. Men nu har jeg fået en masse indblik og lært at se anderledes på tingene. Så nu vil jeg egentlig hellere lave TV-koncepter, kampagner eller måske reklamer, da der også er meget designproces inden for formidling«.

Berlingskes store uddannelsestillæg kommer torsdag sammen med avisen.