»Jeg fortæller faktisk den her historie, fordi jeg har stort hjerte for Strøget«

The Danish Pipe Shop flytter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyveri, hjemløse, romaer, skrald og skrammel. Ejeren af den klassiske pibebutik, The Danish Pipe Shop, har fået nok af at bo i den mindre pæne ende af Strøget ved Rådhuspladsen og flytter nu sin butik væk.

Men inden han rykker teltpælene op, sender han en bredside af sted mod den del af Strøget, hvor først hans far og senere han har selv haft pibebutik i 47 år.

»Jeg er næsten født herinde. Min far købte butikken i 1969, og jeg er fra 1970. Jeg er vokset op i den her ende af Strøget. Men den har forandret sig mærkbart over årene. Vores kunder bliver bestjålet, der er tricktyveri, bræk og opkast, sigøjnere og korsangere, guitarister. Det er rent anarki herinde,« siger Nikolaj Nielsen.

Han har kunnet følge udviklingen i den ende af Strøget, der munder ud i Rådhuspladsen i København.

»Det bliver værre og værre. Nu hvor jeg flytter, kan jeg tillade mig at råbe højt, for der er mange, der gerne vil beskytte Strøget. Der er ingen tvivl om, at vi godt kan mærke, at politiet ikke har ressourcer til at være til stede. Det er synd for København, at vi præsenterer indgangen til en af vores mest berømte gader på den måde. Det kan jeg ikke forstå, man kan leve med, når man har Frank Jensen siddende 200 meter derfra. Men måske kører de ham ind med skyklapper,« siger han.

»Jeg fortæller faktisk den her historie, fordi jeg har stort hjerte for Strøget, der har brødfødt min familie i 47 år. Lige så længe, jeg kan huske.«

»Det er vemodigt, men nødvendigt. Jeg synes, det er synd, at jeg som en af de absolut sidste, der selv ejer sin butik på Strøget, nu må flytte. Men det er ikke længere den samme, hyggelige gade. Ingen ejer selv deres butikker, og sammenholdet er væk blandt de næringsdrivende. Når man så samtidig oplever, at Strøget sejler i affald, må jeg lytte til både mine nationale og internationale kunder og flytte til et bedre miljø,« siger Nikolaj Nielsen. «

The Danish Pibe Shop åbner officielt i nye lokaler 1. oktober i Vester Voldgade 92.