»Jeg er virkelig gal«

Det var ikke pæne ord, Loke Busch havde om regeringen, efter at statsministeren havde været ude at kommentere sagen om Udlændingeservice.

»Jeg synes, at Anders Fogh skulle se at komme i gang og tage stilling til de mennesker, som har lidt under det her,« siger Loke Busch, efter at statsminister Anders Fogh Rasmussen i forgårs, for første gang kommenterede sagen om Udlændingeservice. Loke Busch har tidligere været i avisen og fortalt om sine oplevelser med Udlændingeservice.

Rystet
Han er medejer af natklubben Culturebox i København og har nu boet i Sverige med sin kinesiske kone Xiaofei i næsten to år:

»Jeg har rystet over, at man som politiker ikke kan tage ansvar for de fadæser, man laver og i stedet forsøger at tale udenom,« fortæller Loke Busch og statsministerens kommentar om, at han ikke ser nogen grund til at tro, at Udlændingeservice skulle have givet forkerte eller mangelfulde oplysninger, kan virkelig gøre Loke Busch vred:

»Mindst 30-40 gange har vi talt med udlændingeservice, og jeg har været derude og siddet en hel dag og ventet. Jeg har aldrig fået noget vide om EU-reglen, men kun at der ikke var noget at gøre. Det har været systematisk omgåelse. Jeg er virkelig gal,« siger Loke Busch.

Vil have oprejsning
Loke Busch fortæller, at han og hans kone bliver ved med at holde tæt kontakt til Ægteskab Uden Grænser, og at han skal være med i det kollektive søgsmål mod staten:

»Vi vil have oprejsning. Vi kunne nemt at have boet i Danmark, hvis jeg dengang havde fået at vide, at jeg bare skulle arbejde et par uger i Sverige. I stedet har min kone mistet muligheden for et fuldtidsarbejde. Vi har mistet penge på at sælge lejligheden i København og på at købe en bolig i Sverige, som vi skulle købe for at få opholdstilladelse. Så det er rigtig mange penge. Og nu har vi ikke rigtig noget at komme tilbage til. Det er en meget omstændelig situation, og vi sad godt i det før,« siger han.