»Jeg bor sammen med 12 andre børn«

Nikki, 8 år, Børnehjemmet Solliden i Valby.

 

»Jeg hedder Nikki. Jeg er otte år. Jeg bor på et børnehjem, der hedder Solliden. Det er på Kjærstrupvej. Jeg bor sammen med 12 andre børn. Der er så mange, at jeg næsten ikke kan sige det. Jeg har boet her snart et år. Jeg savner mine forældre sådan, men ellers så har jeg det meget fint her.

Mine bedste venner er en, der hedder Nana og en, der hedder Jannik.

Mit yndlingslegetøj er min Playstation, fordi at jeg kan godt lide at spille på den. Jeg kan bedst lide at spille noget, der hedder Battlefield 4, det går ud på at skyde. Altså det er et slags krigsspil. Jeg kan godt lide at lege med Lego, og jeg kan godt lide at hoppe på trampolin om sommeren. Men her om vinteren er jeg nu mest indenfor, fordi at det er her, der er noget mest at lave.

Når jeg kommer hjem fra skole, sætter jeg min Playstation i gang eller måske går ned og ser noget på min Playstation eller går ud. Det er faktisk ret forskelligt.

Når jeg er i skole, kan jeg godt lide mine venner, fordi de hjælper mig meget. Og vi har sådan en hule, som jeg har det rigtig sjovt med, fordi vi er ved at bygge på den. Det er en slags hemmelig hule, men vi blev nødt til at rive den ned i dag, fordi at vi skulle lave den helt om. Fordi vi havde lavet en fejl. Altså, vi havde lavet den helt forkert, som vi havde tegnet den.

Mit yndlingsfag er idræt. Vi går nogle gange til svømning. Det er bare ret fedt, synes jeg.

Når jeg får en ting, det er nok det, jeg bliver mest glad for. Jeg har ønsket mig en Playstation 4 til jul, og det ville jeg være glad for, hvis jeg fik.

Nikki, Børn af Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Til jul ønsker jeg mig vel en tur i Legoland. Altså nogle Legolandsbilletter til det der Legolandshotel, hvor jeg ville bo i nogle par dage. Jeg ville bare have én opfyldte det ønske. Hvis jeg fik billetter til Legoland, ved jeg ikke helt, om det var min mor eller min far, der skulle med. Det er lidt svært.

Hvis der er nogen ovre i skolen, der driller mig, så bliver jeg sur og ked af det. Jeg slår lige den, der driller mig først. Så løber jeg over til en voksen, fordi at så er de jo efter mig, og så kan de voksne stoppe den, der har drillet mig. Sådan gør jeg det måske, nogle gange i hvert fald.

Nikki, Børn af Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Min livret er spagetti carbonara. Jeg synes, den er meget god. Vi fik det i fredags. Det er ikke særlig tit. Vi får det næsten aldrig her på Solliden.

I efterårsferien var jeg hjemme hos min mor og far, og de andre de var ude på en bondegård. Jeg har så ikke lige været med på bondegårdsturen før. Det synes jeg er lidt ærgerligt. Jeg har jo været hjemme hos min mor og min far før, men jeg har aldrig været på bondegårdstur. Det er nok det, jeg vil prøve. Der er en ny chance til næste år. Hvis jeg er her til næste år, fordi jeg skulle kun bo her i to år.

Læs også: »Min far, han er også landmand«

Det fedeste i sommerferien synes jeg nok er at lege med mine venner. Jeg har næsten kun en i min mors opgang. Jeg har ingen i min fars, fordi at ja der er ingen, der gider at være venner med mig der. Jeg har nok kun, hvis der er nogen på besøg. Jeg skulle have leget med dem her for et par dage siden, men så kom de ikke alligevel. Jeg troede eller de kom, men det gjorde de ikke. Det var lidt irriterende.

Jeg ved ikke, hvad jeg vil være, når jeg bliver stor. Når jeg bliver voksen, finder jeg nok ud af det. Der ikke rigtig noget, jeg kunne drømme om. Ikke lige nu i hvert fald. Det har jeg ti år til at tænke over, for der er jeg 18. Der kan jeg jo begynde at arbejde, og så finder jeg jo ud af det der. Men jeg tror måske flyttemand, det er nok det eneste. Fordi altså man flytter rundt, og man får mange penge. Det synes jeg nok, er det bedste ved det.«

Fortalt til Ditte Faber

Se og læs flere historier om danske børn i serien 'Børn af Danmark'