Jann Sjursen forlader Kristendemokraterne

Udmeldingen om den ændrede abortkurs var tungen på vægtskålen for den tidligere formand for Kristendemokraterne, Jann Sjursen, der i går forlod partiet.

Kristendemokraternes nye, og mere opblødte, kurs over for abort og pornografi, falder ikke i god smag hos en af partiets tidligere frontfigurer, Jann Sjursen, der i går meldte sig ud af partiet.

Den tidligere energiminister, og partiformand gennem 12 år, har længe været utilfreds med moderniseringen af Kristendemokraterne, og da den nuværende formand, Bodil Kornbek, i går afslørede over for Berlingske Tidende, at partiet fremover vil føre en »mindre firkantet« politik i eksempelvis spørgsmålet om fri abort, fik det bægeret til at flyde over.

»Lige siden jeg besluttede mig for at træde ud af Folketinget i 2005, har jeg været mindre begejstret for udviklingen i Kristendemorkaterne og fornyelsesprocessen med bl.a. ændringen af partinavnet. Abortspørgsmålet er i sig selv vigtigt, men det ligger dybere end et par mærkesager. I denne sammenhæng repræsenterer det et skifte i forhold til de grundlæggende værdier. Man har nu besluttet at ændre syn på menneskeværd og menneskerettigheder,« siger Jann Sjursen.

Han har på nuværende tidspunkt ingen planer om at melde sig ind i andre partier, men kalder sig selv for »politisk hjemløs«.

Formand Bodil Kornbek afviser, at den nye kurs har ændret det kristne menneskesyn, der kendetegner partiet hun undrer sig imidlertid ikke over, at Jann Sjursen nu har meldt sig ud.

»Jeg havde regnet med, at han ville gøre det. Personligt synes jeg, det er ærgeligt, for jeg sætter stor pris på Jann Sjursen, men vi er ganske enkelt ikke enige om den strategi, der er blevet lagt. Det er klart, at da vi valgte at gå i gang med denne proces i partiet og skærpe vores profil, så vil nogle melde sig ud og andre melde sig ind,« forklarer partiformanden.