Jalousidrab skal fanges i opløbet

Politiet sætter nu målrettet ind mod jalousidrab og forudser flere tilhold i sager, der er familierelaterede.

Indsatsen mod jalousidrab i Danmark bliver nu opprioriteret. Rigspolitiet lancerede i dag en strategi, der betyder, at hver politikreds skal oprette særlige enheder, der kan sættes ind i sager om drab og vold, der relaterer sig til familien.

Det styrkede strategi skyldes en række jalousidrab de senere år. Især en episode i januar, hvor en 25-årig mand skød og dræbte sin ekskæreste i Hedensted kun få timer efter, at han var blevet løsladt fra fængslet.

Rigspolitiet vil skærpe og målrette indsatsen på samme måde, som det er sket i sager æresdrab og indenfor prostitution.

- Det her handler ikke om de almindelige ægteskablige skærmydsler. Men de her sager (om jalousidrab, red.) kan udvikle sig grueligt galt. Det handler om, at man i politikredsene skal have radaren ud og fange sagerne i opløbet, siger rigspolitichef Torsten Hesselbjerg.

- Radaren skal være sat så lavt, at man altid fanger faresignalerne, der kan være mere eller mindre tydelige, siger Torsten Hesselbjerg.

Et af de værktøjer, politiet bruger i de familierelaterede sager, for at beskytte ofret, er tilhold - et værktøj, som rigspolitiet ikke afviser, vil blive brugt mere fremover.

- Måske skal tilhold bruges måske og lidt mere ensartet. Men det skal selvfølge kun anvendes, når der opstår behov for det, fastslår Torsten Hesselbjerg, der understreger, at de nye specialenheder i politikredsene vil få lang større føling med, hvor et tilhold har størst effekt.