Jagtvej 69-maleri sat i stand efter hærværk

Nu taler kunstneren bag ødelagt gavlmaleri med Ungdomshusets brugere.

Gade- og plakatkunstneren Shepard Fairey maler igen på Jagtvej 69. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til tirsdag blev hans gavl-maleri raseret af graffiti og malingsbomber. Men nu er den verdensberømte gade- og plakatkunstner Shepard Fairey tilbage på Jagtvej 69 for at restaurere det enorme "fredssymbol" på den historie Ungdomshus-grund. (Klik under billedet for at se flere fotos.)

Shepard Fairey var manden bag den ikoniske Hope-plakat af Barack Obama, som blev en stor del af præsidentkandidatens valgkamp i 2008. Amerikaneren er blevet inviteret til Danmark for at holde en soloudstilling på Vesterbro-galleriet V1.

Holder møde med "Ungeren"

I morges tog han tilbage til Jagtvej 69 for at restaurere det ødelagte værk. Her blev han hurtigt mødt af brugere fra det tidligere Ungdomshus, og netop nu holder brugerne og Fairey et uformelt møde, for blandt andet at tale hele hærværks-sagen igennem, fortæller V1's galleriejer Jesper Elg.

- Det er meget positivt, at de har åbnet for en dialog. Jeg tror ikke, at dem, der stod bag hærværket, kendte hele historien bag kunstværket, siger han.

Shepard Fairey skal i alt lave ni gratis kunstprojekter, mens han er i København. Placeringerne rundt om i byen er udvalgt i samarbejde med V1, og projektet er finansieret af Københavns Kommune.

Netop den kommunale indblanding blev i går udpeget som årsagen til hærværket. Ifølge det venstrefløjsportalen Modkraft har flere tidligere brugere af Ungdomshuset på Jagtvej udtrykt stærk utilfredshed med, at kommunen nu igen blandede sig i 69-grundens fremtid.

Jagtvej 69-grunden midt på Nørrebro har stået tom siden Faderhuset i 2007 rev Ungdomshuset ned. Umiddelbart inden var huset blevet solgt af kommunen og ryddet af politiet under nogle af de mest voldsomme uroligheder i København nogensinde.