Jagten på Christianias hashkøbere er sat ind

27 hashkøbere blev anholdt lige uden for Christiania i »Task Force Pusher Streets« første store aktion torsdag. Indsatsgruppen er oprettet for at bekæmpe hashhandelen på Christiania.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt blev 28 personer anholdt i indsatsgruppen »Task Force Pusher Streets« første store aktion torsdag. 27 er sigtet for besiddelse af hash, mens en er sigtet for salg af omkring 200 gram hash. Indsatsgruppen er Københavns Politis nye offensiv mod den organiserede hashhandel på Christiania og omfatter cirka 60 betjente.

- Vi startede allerede i mandags, men satte først for alvor ind torsdag. Vi har i noget højere grad end tidligere forsøgt at sætte ind over for dem, der køber hashen, fortæller vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, der leder »Task Force Pusher Street«.

Politiet har blandt andet rettet forskellige aktioner mod køberne på og omkring Christiania.

- Vi har for eksempel tjekket dem, der har været inde på Christiania, hvilket har ført til en del sigtelser om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, fortæller Poul Kjeldsen.

Politiet har fået hård kritik for at vende det blinde øje til den omfattende handel med netop euforiserende stoffer på Christiania, men ifølge Poul Kjeldsen er aktionen torsdag starten på en ny begyndelse.

- Vi er derude, og nu begynder vi at tage fat. Når vi går efter køberne, bliver det jo også et problem for dem, der sælger hashen inde i Pusher Street, som vi selvfølgelig også skal ind og kigge nærmere på. Det kommer vi til, siger vicepolitiinspektøren og tilføjer:

- Det er en lang proces, men nu kommer vi ind på området igen.

Størstedelen af de købere, der blev anholdt torsdag, havde købt under 10 gram og fik dermed en bøde på 2.000 kroner. I alt beslaglagde politiet 350 gram hash.