Jægersoldats forlægger: Jeg er træt af Politiken

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsacks forlægger, Jakob Kvist, er træt af Politikens rolle i sagen. Han mener, at Tøger Seidenfaden stjæler hovedrollen fra Rathsack.

Fogedretten har i dag besluttet, at bogen "Jæger - i krig med eliten" gerne må udkomme, men vurderede at den indeholder skadelige oplysninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Begge sider hævdede sejr, da Fogedretten mandag afsagde sin kendelse om den tidligere jægersoldat Thomas Rathsacks bog ’Jæger – i krig med eliten’.

Dommeren besluttede nemlig, at bogen gerne må udkomme, men vurderede at den indeholder skadelige oplysninger.

- Løbet er kørt, derfor giver et fogedforbud ingen mening, siger dommer Bodil Toftemann som begrundelse for sin afgørelse.

Dommen fik begge parter i sagen til at lange ud efter dagbladet Politiken, som i sidste uge trykte bogen i sin helhed som et tillæg til avisen.

- Vi konstaterer, at dommeren har givet os medhold i, at der var et sikkerhedsargument, men at Politikens offentliggørelse kortsluttede hele processen for det videre forløb. Vi vil nu nærlæse dommen og tage stilling til, hvad vi gør, siger oberst Hans-Christian Mathiesen fra Forsvarskommandoen.

Forsvaret har anmeldt Politiken for at have kompromitteret statens sikkerhed ved at udgive bogen.

Også Thomas Rathsacks forlægger, Jakob Kvist, uddelte øretæver til Politiken.

- Jeg er træt af Politikens rolle i det her spil, og jeg er træt af, at det er kommet hertil, og at Tøger Seidenfaden er blevet hovedperson i den her sag. Det er Thomas Rathsack, der burde være hovedperson, siger Jakob Kvist.

Han fortæller, at bogen højst sandsynlig vil være at finde i forretningerne om ”et par dage”.