Jægersoldat nægtede at tage til Irak

En jægersoldat tilknyttet korpsets hurtige udrykningshold sagde nej til at tage til Irak og fik 30 dages ubetinget fængsel. Alvorlig forsømmelse, siger auditør.

En sergent i jægerkorpsets fik ordre til at pakke rygsækken og flyve til Irak, men han nægtede og havnede i stedet i fængslet. Dommen blev 30 dages ubetinget. Det fremgår af den seneste årsrapport fra forsvarets Auditørkorps, der netop er udkommet.

- Hvis man tager folk, der skal udstationeres, så har de hver en rolle, og hvis man pludselig mangler en mand på holdet, er det alvorligt, siger fungerende generalauditør Niels Christiansen til Ritzau.

Ifølge auditørerne hører det til sjældenheder, at udsendte soldater nægter at udføre tjeneste. Det er tidligere kommet frem, at en overkonstabel i november blev dømt fire måneders ubetinget fængsel for ikke at ville køre på patrulje. Ellers skal man tilbage til 2000 for at finde lignende sager, oplyser Niels Christiansen.

Jægersoldaten var en del af et hurtigt udrykningshold "Quick Reaction Force", og det var ifølge årsberetningen en skærpende omstændighed.

/ritzau/