Jægerbogssagen for Højesteret

To officerer, der blev dømt for at lyve om den falske oversættelse af Jægerbogen, får deres sag for Højesteret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Procesbevillingsnævnet har givet to Forsvarets officerer grønt lys til at få deres domme i jægerbogssagen prøvet i Højesteret.

I landsretten blev de dømt begge for at lyve om en falsk oversættelse af Thomas Rathsacks omstridte bog "Jæger - i krig med eliten".

Den tidligere it-chef Jesper Britze blev idømt 30 dages betinget fængsel, mens tidligere informationschef Lars Sønderskov blev dømt til at betale en bøde på 8000 kroner af, da sagen blev afgjort af Østre Landsret tilbage i februar. 

Britze blev dømt for at lyve om, at det var ham, der ved hjælp af Google Translate havde lavet den falske oversættelse. Sønderskov blev dømt for at have løjet om, at det var ham, der lækkede den falske oversættelse til B.T.

Inden dommen i landsretten var de blevet frikendt i byretten, så det bliver tredje gang, retssystemet skal vurdere sagen.

Sagen om jægerbogen har verseret i medierne lige siden efteråret 2008. Den skabte problemer, fordi daværende forsvarsminister Søren Gade (V) og forsvarets top var bekymret for, at bogens indhold kunne indeholde hemmelige oplysninger, der kunne skade rigets sikkerhed.