»J-dag« sender politiet på stikkerne

I aften er politiet ekstra opmærksom på fulde danskere.

Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når julebryggen flyder fra fredag aften kl. 20.59, er der risiko for, at øldrikkere kan finde på at sætte sig bag rattet, selv om de har fået lidt for meget. Sådan lyder det fra politiet.

Alle landets politikredse oplyser således til Berlingske Nyhedsbureau, at man er ekstra opmærksomme i anledning af den såkaldte »J-dag« fredag, og flere kredse sender mere mandskab på gaden.

Og der bliver altså især holdt øje med dem, der sætter sig bag rattet, lyder det fra Rigspolitiet.

- Det er fint nok at smage på julebryg, men det er en meget dårlig kombination sammen med bilkørsel, og derfor holder vi ekstra godt øje med bilisterne i denne weekend, siger politiinspektør Allan Nyring, der er leder af Rigspolitiets Nationale Beredskabscenter.

Politiet lancerer således en landsdækkende, målrettet indsats rettet mod spiritus- og narkotikakørsel denne weekend.

På Fyn fortsætter den ekstra kontrol frem til uge 51.

- Erfaringen viser, at der stadig er alt for mange bilister, der kører bil, selv om de har indtaget spiritus/narko eller en kombination af begge dele i forbindelse med de mange julefrokoster, der traditionen tro bliver afholdt privat og i firmaer, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør i Færdselsafdelingen, Fyns Politi.

Ved den landsdækkende indsats i »J-dagsweekenden« i 2011 blev der standset 68 spirituspåvirkede førere og tre personer blev sigtet for at køre i narkotika-medicinpåvirket tilstand, oplyser politiet.