IT-skandale udstiller handicappede: »Det er en meget, meget alvorlig sag«

Personfølsomme oplysninger om handicappede børn og voksne i Middelfart Kommune lå frit tilgængeligt på kommunens hjemmeside.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tale om et af de alvorligste brud på persondataloven i de senere år.

Sådan omtaler formand for IT-Politisk Forening, Jesper Lund, Middelfart Kommunes håndtering af fortrolige oplysninger om handicappede børn og voksne i den fynske kommune. Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen kan afsløre, at enhver med adgang til internettet via et enkelt søgeord i Google og et klik med musen har kunnet få fri adgang til et internt system i Middelfart Kommune. Et system, hvor der ligger både personfølsomme oplysninger om kommunens handicappede borgere og om kommunens ansatte.

Oplysningerne består i hændelsesrapporter og indberettede arbejdsskader fra kommunens institutioner for handicappede, hvor navne, CPR-numre, mailadresser med videre fremgår.

Jesper Lund mener, sagen er yderst kritisabel.

»Det er en meget, meget alvorlig sag. Det her er så stærkt følsomt, at der skal være en helt klar adgangskontrol. Vi taler om meget følsomme personoplysninger. Det er jo alt lige fra sundhed til potentielt strafbare forhold, som de kommer til at lække. I forhold til persondataloven er det her noget af det allerværste, du kan komme til at lække,« siger han til Ekstra Bladet.

I Middelfart Kommune beklager stabschef Martin Albertsen fejlen, og han erkender, at det ubetinget er kommunens ansvar.

Efter en henvendelse fra Ekstra Bladet vil Datatilsynet nu tage sagen op.