IT-fejl kan være skyld i 40 tilfælde af kræft

En IT-fejl i de tidligere amter kan være skyld i, at omkring 40 kvinder, som ikke blev tilbudt en screening for livmoderhalskræft, er blevet ramt af sygdommen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 40 kvinder kan have fået livmoderhalskræft på grund af en fejl i de tidligere amters IT-systemer. Det viser en ny redegørelse fra de danske regioner til Folketingets Sundhedsudvalg.

IT-fejlen betød, at 27.000 kvinder ufrivilligt i perioden 1981-2007 blev frameldt screeningprogrammet for livmoderhalskræft.

Kvinderne er nu blevet gentilmeldt screeningsprogrammet, og 19.000 af dem er blevet opfordret til at melde tilbage til regionen om, hvorvidt de ønsker en lægelig undersøgelse. De resterende 8.000 har på eget initiativ fået foretaget en undersøgelse inden for de seneste år.

Regionerne oplyser, at de efter en grundig undersøgelse vil skrive til omkring 40 kvinder, der kan have fået kræft på grund af IT-fejlen.

Fejlen omfatter de tidligere amter i Jylland og Fyns amt. På Sjælland har man ifølge redegørelsen ikke grund til at tro, at kvinder her er blevet frameldt på grund af IT-fejlen.