IT-chef accepterer dom i Jægerbogssag

Tidligere IT-chef i forsvarskommandoen Jesper Britze har valgt at acceptere sin dom i Jægerbogssagen. I første omgang ankede han Østre Landsrets dom. Nu er anken trukket tilbage.

Retssagen mod tidligere it-chef i Forsvarskommandoen ender alligevel ikke i Højesteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Den ene af to dømte i sagen om en falsk arabisk oversættelse af bogen »Jæger – i krig med eliten« har droppet sin anke af Østre Landsrets dom til Højesteret.

Forsvarskommandoens tidligere it-chef Jesper Britze blev i februar 2011 dømt for grov pligtforsømmelse i forbindelse med sagen. Dommen lød på 30 dages betinget fængsel. Dengang valgte Jesper Britze at anke dommen, men anken er nu trukket tilbage.

Ifølge Jyllands-Posten udtaler Jesper Britzes advokat, Torben Koch, at årsagen er »private og personlige forhold«.

Jesper Britze er dømt for ikke at have fortalt sine chefer, at han stod bag den falske oversættelse af Thomas Rathsacks stærkt omdiskutere bog.

Miseren om jægerbogen begyndte for alvor i efteråret 2009. Forsvarstoppen forsøgte at stoppe udgivelsen af bogen, der angiveligt udgjorde en sikkerhedsrisiko.

Jesper Britze blev bedt om at undersøge, om en arabisk version var tilgængelig på internettet. Han kunne ikke finde en, men valgte at fabrikere sin egen oversættelse med online-tjenesten Google Translate. It-chefen fortalte imidlertid ikke sine overordnede, at han selv stod bag oversættelsen, der senere blev lækket til BT.

Den anden dømte i sagen, tidligere informationschef Lars Sønderskov, opretholder fortsat sin anke. Han blev i 2011 dømt for at lyve om, at det var ham, der lækkede oversættelsen. For det fik han en bøde på 8.000 kroner. Højesteret behandler hans sag på onsdag.