Israels ambassadør om prædiken fra dansk moské: »Det er som at høre ISIS, Hamas eller Al-Qaeda«

En israelsk organisation har offentliggjort en video fra en prædiken i en moské på Nørrebro. I videoen siger en prædikant blandt andet ifølge oversættelsen: »Dommedag vil ikke komme, før muslimerne kæmper mod jøderne og slår dem ihjel«.

Israels ambassadør i Danmark, Barukh Binah (tv.). Arkivfoto: Keld Navntoft / Scanpix 2013 Foto: Keld Navntoft / Scanpix 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det var stærk tale fra prædikestolen i Al-Faruq-moskeen på Nørrebro under fredagsbønnen tidligere i år.

»Snart vil der opstå et kalifat, som vil indføre Allahs sharia [...], og som vil befri Al-Aqsa-moskeen (i Jerusalem, red.) fra zionisternes snavs, sådan at Profeten Muhammeds ord vil gå i opfyldelse: 'Dommedag vil ikke komme, før muslimerne kæmper mod jøderne og dræber dem',« lød det blandt andet.

Det viser en undertekstet video fra fredagsbønnen, som den israelske organisation MEMRI står bag. Den fulde prædiken, som er på arabisk, fandt sted 31. marts og er uploadet i sin helhed på moskeens Youtube-kanal.

Prædikenen kritiseres skarpt af den israelske ambassadør i Danmark, Barukh Binah.

»For mig er det her som at høre ISIS, Hamas eller Al-Qaeda. Et klart tilfælde af hadtale, som har intet at gøre med politisk uenighed, og det er frastødende at se, at sådanne middelalderlige antisemitiske følelser stadig i dag ses udtrykt offentligt. Jeg stoler på, at de danske myndigheder vil håndtere denne sag i overensstemmelse med loven,« lyder det fra den israelske ambassadør i et skriftligt svar til Berlingske.

Ifølge Kristeligt Dagblad vil Det Jødiske Samfund i Danmark gå til politiet med sagen om prædikenen, som en talsmand kalder for »en slet skjult opfordring til drab på jøder«.

»Det må vi selvfølgelig reagere på. Vores vurdering er, at der er tale om et strafbart forhold, og vores politik er, at vi hver gang anmelder det. Vi har ikke råd til at lade være,« siger Dan Rosenberg Asmussen til Kristeligt Dagblad.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har også reageret på sagen, og på Facebook vurderer hun ligeledes, at der »opfordres til drab på jøder«.

Kristeligt Dagblad har sidst på eftermiddagen kontaktet Masjid Al-Faruq uden at få svar. Berlingske forsøger ligeledes at indhente en kommentar fra organisationen bag moskeen.