Isnende kulde på vej til Danmark: Tag dine forholdsregler

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Dresling

Går du måske og drømmer om lidt forårsvejr? Så må du vente lidt endnu. I den kommende uge bliver det nemlig tænderklaprende koldt med temperaturer, der kan føles som 13 minusgrader, forudser DMI (Danmarks Meteorologiske Institut).

Ifølge DMI’s prognoser vil temperaturerne tage et kraftigt dyk de kommende dage. I dagtimerne vil de være på omkring to til seks minusgrader, mens de i nattetimerne vil være endnu lavere.

»I løbet af mandagen tiltager vinden, så det blæser med omkring 10 meter i sekundet. Det betyder, at det vil føles som minus 13 grader,« siger vagtchef ved DMI, Janne Hansen.

I starten af ugen vil der falde store mængder sne på især Bornholm og Lolland Falster. Et sted mellem 20-50 centimeter.

»Men der kan også falde sne langs kysterne ud mod Kattegat, i Østjylland og på Nordfyn,« siger den vagthavende, der derfor samtidig opfordrer til, at man allierer sig med varmt tøj.

»Det kan være farligt, hvis man ikke får klædt sig godt nok på. Det vil formentlig blive nogle af de koldeste dage, vi kommer til at se denne vinter,« siger Janne Hansen, der også husker på, at man skal være påpasselig i trafikken.

»På grund af vinden kan der opstå snefygning, og derfor kan vejene være ufremkommelige. Derfor skal man sørge for at orientere sig godt, når man kører ud,« siger vagtchefen.

I dag (lørdag, red.) er den sidste dag, der kommer til at være over nul grader i dagtimerne.