Isnende kulde på vej: Her kan sne og slud ramme

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du ikke allerede har fundet vintertøjet frem, så er det på høje tid. For i den kommende uge trænger vinteren sig for alvor på i form af regulær kulde med sne og slud til følge.

Det oplyser meteorolog ved DMI, Bolette Brødsgaard, til BT.

Hun fortæller, at Danmark i de kommende dage går fra en relativ varm periode til frysende tilstande i hele landet.

»Man kan i store træk sige, at vi starter vådt og varmt, men fra onsdag bliver det koldere og mere tørt med nattefrost, og kulden kan vare ind i weekenden. Der kan komme byger med slud og hvidt i nedbøren,« siger hun og fortsætter:

»Natten til onsdag kan det blive ned til syv graders frost i det indre Jylland og på det indre Sjælland, og når vi kommer hen sidst på ugen, vil der komme nattefrost i hele landet. Næste weekend ser også overvejende kold ud, og kommer der nedbør, bliver det med slud og sne.«

Ifølge Bolette Brødsgaard forventer DMI, at ugen begynder med plusgrader om dagen. Men fra onsdag vil dagstemperaturerne ligge på under fem grader, mens de i weekenden vil ligge tæt på frysepunktet.

»Det er ved at være sidste øjeblik, hvis man skal gøre haven vinterklar eller skifte til vinterdæk på bilen,« siger Bolette Brødsgaard.

Fra tirsdag kan sne og slud ramme lokalt, dog er sandsynligheden størst på Djursland, i  Østjylland, på Nordfyn og på den nordlige del af Sjælland, ifølge Bolette Brødsgaard.

Hun forventer dog ikke, at sneen vil blive liggende, lyder det.

»Der kommer helt sikkert byger, og de vil formentlig være med slud, men det vil være overvejende tørt i det meste af landet,« siger meteorologen.