Islamisk Trossamfund opgiver anke mod Pia Kjærsgaard

Landsretten kommer ikke til at tage stilling til, om Pia Kjærsgaard havde lov til at kalde muslimer for landsforrædere.

Pia Kjærsgaard byder Karen Jespersen velkommen. Fold sammen
Læs mere

Der sættes nu punktum i injuriesagen mellem Det Islamiske Trossamfund i Danmark og Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard blev tidligere på måneden frifundet i byretten for at have kaldt muslimske udsendinge til Mellemøsten under Muhammedkrisen for landsforrædere. En frifindelse Islamisk Trossamfund har besluttet ikke at anke til landsretten.

- Vi mener, at dommen er mere politisk end juridisk, men nu må vi se fremad. Ingen skal åbenbart røre ved Pia Kjærsgaard i Danmark, siger Bilal Assaad, formand for medie- og politikudvalget i Islamisk Trossamfund.

Pia Kjærsgaard er bortrejst på sommerferie i øjeblikket, men Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, er glad for, at sagen nu afsluttes.

- Det ville også have været noget pjat at anke dommen. Men beslutningen viser jo også, at de ikke har megen respekt for det danske domstolssystem - og i øvrigt har de jo truet Pia Kjærsgaard med en fatwa. De har åbenbart mere tiltro til deres eget fatwa-system end dansk retfærdighed, siger Søren Søndergaard.

Byretten i Lyngby slog den 13. juli fast, at det ikke var strafbart, da Pia Kjærsgaard i et ugebrev den 9. januar brugte udtryk som landsforræderi, femte kolonne virksomhed og utilsløret bagvaskelseskampagne om Det Islamiske Trossamfunds rejser til udlandet under Muhammed -krisen.

/ritzau/