Islamisk trossamfund: Ignorér provokationerne

Islamisk trossamfund holdt i dag pressemøde, hvor de blandt andet kritiserede, at danske medier har valgt at gentrykke Muhammed-tegningerne.

Kasem Ahmed, Islamisk Trosssamfund: - Der er kkke brug for mere benzin på bålet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benitta Marcussen

På et pressemøde idag kritiserede Islamisk trossamfund bl.a., at danske medier har valgt at gentrykke Muhammed-tegningerne, men det er reaktioner på de administrative udvisninger, der bekymrer foreningen mest.

”Vi har ikke planer om, at eksporterer det her problem til udlandet.” Det garanterede formanden for Islamisk Trossamfund, Kasem Ahmed, på et pressemøde, som blev afholdt i foreningens lokaler i Københavns nordvest-kvarter torsdag eftermiddag.

Foreningen har været i kontakt med flere forskellige arabiske medier, men siger til pressemødet, at udtalelserne til for eksempel Al-Jazeera ikke er anderledes end dem, de kommer med til den danske presse.

”Der bør ikke herske tvivl om, at disse medier er i deres gode ret til at bringe disse tegninger (…) Vi respekterer domstolenes afgørelse i sagen mod Jyllands-Posten,” sagde Kasem Ahmed.

Men formanden understreger, at han ikke forstår formålet med at bringe tegningerne igen.

”Lige nu er der ikke brug for mere benzin på bålet,” sagde han.

Bålet, han hentyder til, er de administrative udvisninger, som Islamisk Trossamfund frygter, kan føre til en øget radikalisering herhjemme. Og muligvis også uroligheder, hvis medierne bliver ved med at puste til ilden.

Formanden kalder udvisningerne ”en åbenlys uretfærdighed,” og frygter, at nogle muslimer vil føle, at det er rettet specielt mod dem.

Kasem Ahmed sammenligner situationen med de unges protester i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset.

”Når unge bliver frustreret over uretfærdigheder kan det desværre ende med vold,” sagde Kasem Ahmed.
Han garanterer dog, at når unge, frustrerede muslimer retter henvendelse til Trossamfundet, vil rådet være, at de bør ignorere provokationerne og kun bruge de demokratiske rettigheder, det danske samfund giver dem.