Islamisk trossamfund: Fitna er ren provokation

Formanden for Islamisk Trossamfund betegner Geert Wilders anti-islamiske film Fitna som ren provokation. Og han er glad for statsministeren for længst har taget afstand fra filmen. Han vil dog ikke afvise, at filmen kan afføde alvorlige reaktioner i Mellemøsten.

Foto: Scanpix/LiveLeak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Vi har vigtigere ting at foretage os end at kommentere på en enkelt mands sygelige trang til at få opmærksomhed. Her er vi sikre på, at fornuften vil sejre til gode for harmonien i samfundet,” skriver Islamisk Trossamfund om Fitna på deres hjemmeside.

Det er dog lykkedes Berlingske Tidende at fange formanden Bilal Assaad. Han så Fitna torsdag aften og var ikke overrasket:

”Det er jo ren provokation. Geert Wilders dømmer halvanden milliard muslimer til at være det samme som et par ekstremistiske grupper. I det mindste tager de fleste afstand fra filmen,” siger Bilal Assaad, som specielt er glad for, at statsministeren har taget afstand fra filmen, allerede inden den blev fremvist på internettet.

”Vi prissætter, at Anders Fogh Rasmussen tidligt tog afstand fra den her film. Det har de fleste politikere faktisk gjort.”

For at modvirke, at befolkninger rundt omkring i Mellemøsten tror, at Fitna er en dansk film, vil Bilal Assaad aktivt forsøge at forklare, at Kurt Westergaards tegning medvirker i filmen uden dennes samtykke. Og at ingen danskere har været involveret i skabelsen af filmen. Han mener dog, at filmen kommer på et meget dårligt tidspunkt.

”Det nye tegningskrise er ikke overstået endnu. Og hvis man ser filmen, er Kurt Westergaards tegning jo det første, man får øje på. Det kan skabe en del misforståelser i den islamiske verden.”

Burde man så ikke kunne gennemskue at det er ren provokation?

”Det kan man måske, hvis man beskæftiger sig med medier og politik. Men almindelige mennesker i Mellemøsten kan måske ikke. ”