Islamisk Stat hylder Omar El-Hussein i officielt magasin

Gerningsmanden bag terrorangrebet i København hyldes som en martyr i den nyeste udgave af terrorgruppen Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq.

Gerningsmanden bag terrorangrebet i København hyldes som en martyr i den nyeste udgave af terrorgruppen Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den nyeste udgave af terrorgruppen Islamisk Stats (IS) officielle magasin, Dabiq, bliver gerningsmanden bag terrorangrebet i København 14.-15. februar hyldet som en martyr.

Dabiq er et elektronisk magasin, som IS bruger til at udbrede gruppens propaganda, og i den ottende udgave er Omar El-Hussein altså omtalt.

»Det var afvisningen af nationalisme, der drev Abu Ramadan al-Muhajir (Omar Abdel Hamid El-Hussein - må Allah acceptere ham) til - trods sin danske fødsel og opvækst - at angribe danske jøder og danskere, der håner budbringeren, indtil han opnåede martyrium i Danmark efter at have sværget troskab til kalifatet fra Danmark,« står der i magasinet.

Dabiq bringer desuden to billeder af Omar El-Hussen, der begge har floreret i danske medier. På det ene sidder han foran en hvid væg iklædt en sort- og hvidternet skjorte, mens det andet viser ham ligge skudt og dræbt af politiet på Svanevej på Nørrebro.

Efter attentatet er det kommet frem, at Omar El-Hussein tidligere har svoret troskab til IS.

»Danskernes beskidte blod blev spildt af hans velsignede hænder, hvorved han sikrede sig selv en plads i paradis, Insha’Allah (om gud vil, red.),« skriver terrorgruppen videre i magasinet.

I magasinet omtales attentatet som »modigt og uselvisk«. Og terrorgruppen lægger ikke skjul på, at angrebet skal ses som en hævn for Muhammed-tegningerne, der blev bragt i Jyllands-Posten i 2005, og Danmarks deltagelse i koalitionen, der angriber IS i Irak og Syrien.

Danmark omtales som »en hedensk nation, der har fornærmet budbringeren«, og som »er medlem af korsfarer-koalitionen mod Islamisk Stat«.

Omar El-Hussein angreb først kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag 14. februar om eftermiddagen, hvor han skød og dræbte den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard samt sårede fire betjente. Natten til søndag 15. februar slog han til mod synagogen i Krystalgade i det indre København, hvor han slog den 37-årige jødiske vagt Dan Uzan ihjel og sårede to betjente.

Tidligt om morgenen 15. februar blev Omar El-Hussein skudt og dræbt af politiet.

Krudttønden husede et debatarrangement med den kontroversielle tegner Lars Vilks, da Omar El-Hussein gik til angreb.

Magasinet Dabiq bringer også et billede af den svenske tegner, som formodes at have været målet for angrebet, ved siden af teksten om Omar El-Hussein.

Nedenfor ses et screendump af den første af to omtalte sider fra Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq.

Screendump fra Islamisk Stats officielle magasin, Dabiq. Fold sammen
Læs mere