Islamisk begravelsesfond forestår gerningsmands begravelse

Dansk Islamisk Begravelsesfond forestår begravelsen af den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb. Det sker efter ønske fra den 22-åriges familie.

Fredag eftermiddag stedes Omar Abdel Hamid El-Hussein til hvile. Det kommer til at ske klokken 14.30 på den muslimske begravelsesplads i Brøndby, bekræfter Kasem Said Ahmad fra Dansk Islamisk Begravelsesfond over for Berlingske Nyhedsbureau.

Den afdødes familie vil ifølge Kasem Said Ahmad være til stede, og det er familien selv, der har bedt Dansk Islamisk Begravelsesfond om at arrangere begravelsen.

Inden selve begravelsen vil der klokken 13.45 blive holdt en kort mindehøjtidelighed af fem-ti minutters varighed i Islamisk Trossamfund på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Her vil imam Ewanat Mohamed bede for Omar Abdel Hamid El-Hussein, der vil ligge i en lukket kiste. Mindehøjtideligheden finder sted i forlængelse af fredagsbønnen.

Dansk Islamisk Begravelsesfond har været i kontakt med politiet om sikkerheden i forbindelse med mindehøjtideligheden i København og ved den efterfølgende begravelse i Brøndby.

»Vi har selv henvendt os til politiet, fordi der godt kan forekomme trafikkaos derude,« siger Kasem Said Ahmad.

Han forventer, at begravelsen kommer til at tage en halv times tid.

Ifølge Kasem Said Ahmad er alle velkomne, men familien har frabedt sig pressens opmærksomhed.

»Man må gerne filme udenfor, men ikke inde i moskeen og heller ikke ved gravpladsen,« siger Kasem Said Ahmad.

Det er Københavns Politi, der står for det sikkerhedsmæssige i forbindelse med såvel mindehøjtideligheden på Dortheavej i København som ved den muslimske begravelsesplads i Brøndby.

Hos Islamisk Trossamfund oplyser pressetjenesten, at imam Ewanat Mohamed ikke vil udtale sig før fredagsbønnen og mindehøjtideligheden, men at indholdet senere vil kunne ses på trossamfundets hjemmeside. Pressetjenesten oplyser, at mindehøjtideligheden finder sted efter familiens ønske.