Iskold weekend i vente - kan slutte med sne og slud

Det bliver løbende koldere og koldere i weekenden, der kan slutte med slud og sne natten til mandag.

Det er ikke umuligt, at der falder slud over landet natten til mandag eller sent søndag, oplyser DMI. Free/Christensen Klavs Bo/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Temperaturerne over Danmark vil falde løbende de kommende tre dage. Weekendens vejr bliver således en kold omgang.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der heller ikke har gode nyheder til de solhungrende borgere i landet.

- Fredag bliver den varmeste dag. Her får vi nemlig lidt eller nogen sol over det meste af landet. Det er dog kun mellem nogle lokale byger, der især rammer i Jylland, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

Dagtemperaturerne kommer op et sted mellem syv og ti grader fredag, og det bliver koldere lørdag.

Ved kysterne vil det blæse med hård vind til kuling. De bedste muligheder for sol foreligger fredag i den østlige del af landet.

- Lørdag byder på byger i hele landet. Der kan måske være lidt sol en gang imellem, men det er ikke meget. Det bliver nok også lidt blæsende med jævn til hård vind ved kysterne og også op til kuling nogle steder, siger Dan Nilsvall.

Temperaturerne bliver op til syv grader, når der er varmest.

- Vi nærmer os jo vinteren, så det er ikke unormalt. Det er spændende at se, hvad der sker efter weekenden. Måske bliver kulden liggende. Jeg vil ikke udelukke, at sneen kommer på et kortvarigt besøg sent søndag og tidligt mandag, siger meteorologen.

Søndag er der måske især i Jylland mulighed for lidt sol mellem bygerne. Sidst på dagen, kan der falde slud i især Nordjylland og i Kattegat-området.

Søndag bliver lidt koldere med kun to til seks graders varme. Natten til mandag kan der blive ned til fem graders frost, og der vil generelt være frost i hele landet, oplyser DMI.

 

/ritzau/