Isglatte veje: Her er Vejdirektoratets gode råd

Weekendens massive snefald og minusgrader mandag morgen har gjort vejene isglatte. Bilister rådes til at tage af sted i god tid og køre forsigtigt.

Vinterens første sne og slud giver store problemer for trafikken. Bil skubbes fri på Københavnsvej i Roskilde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en weekend med masser af sne er Danmark mandag morgen blevet ramt af frostgrader. Det betyder, at vejene kan være glatte, og Vejdirektoratet råder derfor til, at man er ekstra påpasselig i morgentrafikken.

For selv om saltbiler natten igennem har været i fuld sving med at salte vejene, melder Vejdirektoratet således alligevel om isglatte veje i hele landet.

»Vi har været ude at salte og sørge for, at den første sne er væk. Men når vejene har været våde, og vi har haft kolde temperaturer i nat, gør det, at der er risiko for glatte veje,« siger Jakob Riis-Petersen, som er vagthavende ved Vejdirektoratet.

De store veje og motorvejene er saltet, men på de mindre veje kan der stadig være steder, hvor saltbilerne ikke har været forbi.

Vejdirektoratet råder derfor bilister til at køre hjemme fra i god tid:

»Der er ikke nogle områder, hvor man ikke skal være ekstra opmærksom, fordi der er risiko for isglatte veje i hele landet. Man skal køre i god tid og så sørge for at have et tæppe og en sneskovl med i tilfælde af, man skulle ende i en grøft,« siger Jakob Riis-Petersen.