Isbjørnetvillinger og en flodhest er født i Danmark

Der er blevet født både isbjørne og en flodhest i danske zoologiske haver i de seneste dage.

Den ene hun i flodhestenes stald i København har i løbet af natten til onsdag født en velskabt unge. Arkivfoto Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. To isbjørne og en flodhest er kommet til verden i Danmark.

Isbjørnetvillingerne blev født i Skandinavisk Dyrepark på Djursland, mens flodhesten så dagens lys i Zoologisk Have i København.

Dyrepasserne i København havde først regnet med at se en unge blandt flodhestene næste år, men da dyrepasser Brian Stefanski mødte ind i flodhestehuset torsdag morgen, var der fire og ikke kun tre flodheste i stalden.

- Vi har den sidste tid talt om, at den ene hun forhåbentlig ville få en unge i løbet af 2017. Så det var selvfølgelig en stor og dejlig overraskelse, at hun allerede var drægtig og altså nu har født her til morgen, siger Brian Stefanski i en pressemeddelelse.

Ungen er velskabt og vejer cirka 45 kilo. Publikum kan gøre sig håb om at se ungen i løbet af de kommende 10-14 dage.

Mens flodhesten overraskede i København, fødte isbjørnen Ilka to unger i Skandinavisk Dyrepark onsdag.

De vejer cirka 700 gram hver. Hvis de overlever de kommende måneder, spiser de sig til en vægt på mellem tre og fire kilo. Men meget kan gå galt i den første tid, skriver TV2 Østjylland.

Direktør Frank Vigh-Larsen er dog fortrøstningsfuld.

- Vi kan ikke rigtig sige noget om det endnu, og de er ret urolige lige nu, fordi de er sultne. Men vi håber på, at de klarer den. Det gjorde de sidst, og vi har gjort det på samme måde denne gang, siger han til TV2 Østjylland.

Sidst var i november 2012, hvor Ilka også fødte tvillinger.

En isbjørn fødes altid i en form for hule, hvor moren får mest mulig ro og tryghed, og derfor er det heller ikke muligt at filme fødslen med andet end et lille kamera i hulen.

/ritzau/