Isbjørnen Augo død efter styrt

Isbjørn fra Aalborg Zoo faldt ned i en sikkerhedsgrav og brækkede begge forben. Nu er den død.

Augo, isbjørn i Aalborg Zoo blev kun to år gammel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der ikke måtte ske, det skete. I hvert fald for isbjørnen Augo fra Aalborgs Zoologiske Have. Han faldt ned i en sikkerhedsgrav, brækkede begge forben og stod ifølge en dyrlæge ikke til at redde. Hejst op af en kran og dømt til døden blot to år gammel.

»I teorien kunne vi godt have lagt isbjørn i gips et halvt års tid, men vi tror ikke på, vi kan holde en isbjørn i ro så lang tid,« siger Jens Sigsgaard, zoolog i Aalborg Zoo til b.dk.

Han ved på nuværende tidspunkt ikke, hvordan uheldet er sket.

»Den er gået langs kanten og er faldet ned i sikkerhedsgraven. Nu skal vi se på, om vi kan foretage ændringer, så det ikke sker igen. Vi ved bare ikke, hvad vi kan gøre endnu.«

I mange, mange år har isbjørnene uden problemer gået på kanten, der er en del af isbjørneanlægget og dermed ikke sådan at ændre. Selv Augo har kravlet rundt der i et par år.

Nu ligger Augo på køl. Kroppen skal med al sandsynlighed bruges til forskning og undervisning, men et er sikkert. Hajfoder eller deslige kommer ikke på tale!

Augo var Aalborg Zoos yngste og dermed lidt af en publikumsbasker. På Facebook er der ikke et øje tørt. Tommy Vinther Larsen skriver: "Farvel Augo,det er skrækkelig så tidlig en død."

Dyrepassere opdagede Augo ved hjælp af et webcam og ringede straks til dyrlægen. Ingen mennesker kom til skade.