Irmahønen flytter til biodynamisk landbrug på Lolland

Lysreklamen Irmahønen ved søerne i København genhuses på grund af renovering. Men den flytter tilbage igen.

fdsafsadfsafdsdadfsafd
Foto: Bax Lindhardt. Her ses Irmahønen i »slukket« tilstand. Den ikoniske reklame har været i brug siden 1936.
Læs mere
Fold sammen

København. Irmahønen, som er en lysreklame, der siden 1936 har siddet på sin pind ved Sortedams Dosseringen i København, skal midlertidigt flyttes til det biodynamiske landbrug Knuthenlund på Lolland.

Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Bygningen under Irmahønen skal nemlig have lavet taglejligheder, og derfor blev reklamen slukket mandag.

Ejeren af Knuthenlund, Susanne Hovmand-Simonsen, er beæret over, at besætningen på det biodynamiske landbrug får selskab af Irmas høne.

- Vi har tilbudt at genhuse Irmahønen, fordi vi har masser af plads, ro, frisk luft og god lollandsk muld, som hønen kan boltre sig på, siger hun i pressemeddelelsen.

Foto: Torben Christensen. Irmahønen, der har til huse ved søerne i København, blev mandag slukket grundet tagrenovering i bygningen, den er opsat på. Den flytter midlertidigt til et biodynamisk landbrug, før den vender hjem til sin faste plads igen. Fold sammen
Læs mere

Nyheden om, at Irmahønen skulle have et midlertidigt nyt hjem, har vakt stor interesse på Irmas facebookside. Søren Steffensen, som er direktør i Irma, forsikrer, at hønen igen kommer til at lægge æg ved Søerne i København.

- Med den interesse, vi i Irma har oplevet i forbindelse med genhusningen, er der ingen tvivl om, at Irmahønen kommer tilbage på sin pind. Irmahønen har boet ved Søerne i en menneskealder. Og det bliver den ved med fremover også, siger han.

Hvor længe Irmahønen vil være væk fra sin pind, afhænger af hvor længe byggeprojektet står på.

/ritzau/