Irma fjerner alle varer med buræg fra hylderne

For 20 år siden stoppede Irma med at sælge buræg. Nu vil dagligvarekæden gå endnu længere og tage alle varer, der blot indeholder buræg, ned fra hylderne.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Buræg hører ingen steder hjemme i en Irma-forretning, hvad enten det er direkte i en æggebakke eller skjult i en tube mayonnaise.

Derfor har dagligvarekæden nu besluttet sig for at stoppe salget af alle egne forarbejdede varer, der indeholder buræg, som for eksempel småkager og mayonnaise. Inden for et år skal alle disse varer være fjernet fra hylderne i Irma-butikkerne som en del af et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Irma, lyder det i en pressemeddelelse.

»Vi ved, at dyrevelfærd ligger vores kunder meget på sinde, og vi ønsker at være lokomotiv for store forbedringer inden for dyrevelfærd i detailhandlen i Danmark,« siger Jesper Uggerhøj, direktør for Irma, i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Hele Coop har øjnene stift rettet mod at øge madkvaliteten i Danmark, og her spiller dyrevelfærd selvfølgelig en stor rolle. Sammen med Dyrenes Beskyttelse og deres ekspertise kan vi nu tage dyrevelfærden et godt stykke længere i Irma - og forhåbentligt på sigt i hele Danmark.«

Coop-koncernen omfatter butikskæder som Irma, Kvickly, Fakta og SuperBrugsen, og for 20 år siden blev salget af buræg stoppet i Irma-butikkerne. I august sidste år fulgte Kvickly trop.

Landbrug & Fødevarer anslår, at hver dansker i gennemsnit spiser et æg alle hverdage året rundt, og at mange af æggene indtages indirekte i færdigretter, bagværk eller andre produkter. Her det ofte buræg, der benyttes, og Dyrenes Beskyttelse glæder sig derfor over, at Irma vil være med til at sætte fokus på de skjulte buræg.

»Samarbejdet med Irma betyder, at forbrugerne vil få mulighed for at vælge flere produkter med høj dyrevelfærd, hvilket er med til at højne dyrevelfærden ude i staldene,« siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis i pressemeddelelsen.

Buræg-aftalen mellem de to parter skal efter planen løbe over seks år.