Irakere på vej ud af asylcentrene

De Konservative vil drøfte alternativer til asylcentrene for de irakiske flygtninge. Oppositionen jubler og vil hurtigst muligt finde nye boliger.

Situationen for de afviste asylansøgere på landets asylcentre har længe været udsat for hård kritik. Men nu ser det ud til, at der kan være en løsning på vej for den del af dem, der kommer fra det centrale og sydlige Irak.

Den konservative udlændingeordfører Henriette Kjær opfordrer således alle til at tænke i alternativer til asylcentrene for de mange afviste irakiske asylansøgere.

- Vi bør drøfte, om vi ikke skal tilbyde dem en anden boligform end asylcentrene, siger Henriette Kjær til TV2 News.

Meldingen kommer efter, at FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i en ny anbefaling opfordrer de europæiske lande til at give irakerne fra den centrale og sydlige del af landet opholdstilladelse på grund af den dårlige sikkerhed i området.

Fra oppositionens side tager man godt imod håndsrækningen fra K. Både Socialdemokraterne og De Radikale vil nu arbejde for hurtigst muligt at finde nye boliger til irakerne. Også SF er positive, selvom integrationsordfører Steen Gade peger på, at det ikke er et spørgsmål om opbevaring, men om opholdstilladelse.

/ritzau/