Iraker får fængsel og udvisning for drab på Center Sandholm

I over en uge lå en somalier død efter knivstik i sit værelse i Center Sandholm. Nu er iraker dømt for drab.

Et brutalt knivdrab i Center Sandholm har mandag kostet en 35-årig iraker 12 års fængsel og udvisning for bestandigt. Scanpix/Bent K Rasmussen/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hillerød. I mere end en uge lå en 47-årig somalier død efter adskillige knivstik på sit værelse i Center Sandholm, før hans lig blev fundet.

Mandag er en 35-årig irakisk mand ved Retten i Hillerød blevet idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt for drabet.

Det skriver retten på sin hjemmeside.

Offeret blev fundet død på sit værelse på centeret om formiddagen 2. oktober sidste år. På det tidspunkt var den 35-årige mand forsvundet.

Drabet, der blev begået med en filetkniv, var meget voldsomt. Retsmedicinerne talte 20 knivstik, 17 snitlæsioner og tre kombinerede stik- og snitlæsioner.

Den videre efterforskning viste, at hverken offeret eller den nu dømte havde brugt deres nøglekort efter 23. september ved 05-tiden om morgenen.

Efter fundet af den dræbte blev den irakiske mand efterlyst med navn og billede. Knap fire uger senere blev han 28. oktober anholdt i Holland.

Udleveringen trak dog noget ud, at han først skulle afsone en dom, som han havde fået i Holland. Desuden nægtede han at lade sig udlevere, hvilket også trak processen i langdrag.

Under sagen har den nu dømte nægtet sig skyldig i drab.

Men hans dna blev fundet på offerets ansigt og forskellige steder på hans værelse - blandt andet på en væg og på den indvendige side af døren.

Desuden blev offerets dna fundet på en af den 35-åriges sko, da han blev anholdt i Holland.

Retten mener derfor, at det er bevist, at irakeren var til stede på værelset, da somalieren blev dræbt, og at det var ham, som stak ham med kniven.

Desuden mener retten, at han burde indse, at offeret ville dø af de mange knivstik:

»Under hensyn til antallet af og karakteren af stiklæsionerne, herunder at en væsentlig del af knivstikkene var placeret i den afdøde mands brystregion og ryg, lagde retten til grund, at den tiltalte måtte have indset, at knivstikkene med overvejende sandsynlighed ville medføre, at manden afgik ved døden.«

Den 35-årige ankede på stedet dommen til Østre Landsret for at blive frifundet for drab eller få en mildere straf.

/ritzau/