iPads til nordsjællandske vuggestuebørn

Vuggestue og børnehavebørn på daginstitutionen Børnehuset Brøndsted har fra halvandet års alderen deres fingre på Apples Ipad 2

Toca Boca Tea Party er en af de populære apps til mindre børn. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Teknologien rykker tidligere og tidligere ind i vores liv. Det bekræfter et helt nyt tiltag på daginstitutionen Børnehuset Brøndsted i Egedal Kommune. Institutionen har ifølge Computerworld købt to iPads til sine 75 vuggestue og børnehavebørn.

Stor succes

Institutionen har haft Apple-tabletterne i en måned, og børn helt ned til halvandet år har fedtet displayet til på iPad'en. Primært er iPad 2-tabletterne dog indkøbt som et pædagogisk redskab til børnehavebørnene omkring fem år.

LÆS OGSÅ: Anmeldelser af de bedste apps til børn her

Valget af Apples iPad skete på baggrund af, at der på nuværende tidspunkt er det største udbud af applikationerne i Apples App Store i forhold til konkurrenter. De indkøbte applikationer er blandt andet tegneprogrammer, danske ord,- tal- og huskespil

"Applikationerne virker næsten skræddersyede med et pædagogisk læringsperspektiv, og det er vores vigtigste købsparameter," siger Kim Byrding til Computerworld.

Klar til fremtidens samfund

"Vi har en grundlæggende tese om, at vores børn skal være klar til det samfund, som de kommer ud til på den anden side. Og vi mener så ikke, at de behøver at vente til folkeskolen med at få forståelsen for og fortroligheden med it," siger Kim Byrding om iPad-indkøbene som har kostet institutionen 8.000 kr.

LÆS APP-ANMELDELSE: Sjov med dyr for de mindste

Institutionen videodokumenterer børnenes brug af Ipad, med henblik på at dele børnenes oplevelser med forældrene samt gøre projektet til et videnskabeligt projekt, som også andre institutioner kan få glæde af.