Institution ramt af meningokoksygdom: Mere end 120 børn får tilbudt behandling

To børn er blevet behnandlet for meningokoksygdom på Hvidovre Hospital, og et stort antal børn og voksne på en institution i Brøndby får tilbud om behandling af den alvorlige sygdom.

De to børn, der har fået konstateret sygdommen, har det godt igen efter at være blevet behandlet på Hvidovre Hospital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen

To børn fra daginstitutionen Nordstjernen i Brøndby har inden for kort tid fået konstateret den alvorlige meningokoksygdom.

De to smittede børn har det godt igen efter at være blevet behandlet på Hvidovre Hospital.

Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

Samtlige børn og personalet fra institutionen, som ifølge kommunens hjemmeside tæller 43 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, bliver nu tilbudt forebyggende behandling og vaccination mod den farlige sygdom. Den nærmeste familie til de to børn får samme tilbud.

Det skal forhindre, at den sjældne og smitsomme sygdom spreder sig yderligere.

Meningokoksygdom skyldes bakterier, som bliver kaldt meningokokker. De mest almindelige symptomer på meningokoksygdom er hurtigt indsættende høj feber, muskelsmerter og påvirket almentilstand.

Tidlig behandling er afgørende for at undgå, at sygdommen bliver livstruende, og ifølge Sundhedsstyrelsen er den vigtigste forholdsregel derfor at være opmærksom på sygdomstegn. Styrelsen har tidligere skrevet en pjece om, hvordan man som forældre kan blive opmærksom på sygdommen.

Ved tidlig behandling vil de fleste blive fuldstændig helbredt.

I 2017 blev der anmeldt 39 tilfælde af meningokoksygdom i Danmark.