Injuriesag efter spionanklager

Spionanklagerne mod den tidligere ROJ TV-direktør Manouchehr Zonoozi fører nu til en injuriesag. Zonnozi har meldt efterfølgeren Imdat Yilmaz til politiet.

ROJ TVs tidligere direktør Manouchehr Zonoozi har nu meldt sin efterfølger til politiet for injurier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

»Jeg kan ikke lade være med at tænke, at han måske har samarbejdet med en eller flere efterretningstjenester.«

Ovenstående udsagn fra ROJ TVs nuværende direktør, Imdat Yilmaz, til det venstreorienterede website Modkraft fører nu til en injuriesag.

Imdat Yildaz har til Berlingske Tidende bekræftet udtalelsen. Den var møntet på tidligere ROJ-direktør Manouchehr Zonoozi, der i 2009 gik til dansk politi med oplysninger om tætte forbindelser mellem ROJ TV og den kurdiske oprørsgruppe PKK, der er på EUs terrorliste. Zonoozi er siden stået frem med sine oplysninger her i Berlingske Tidende.

Spionanklagerne har oprørt Manouchehr Zonoozi, der i dag lever under politibeskyttelse efter trusler. Han afviser i et læserbrev i dag beskyldningerne: »Jeg har derfor meldt Imdat Yilmaz til politiet for injurier,« skriver Zonoozi: »Blot at beskylde mig for spionage, forklarer ikke forbindelsen mellem ROJ TV og PKK. Snarere virker det som et forsøg på at bortforklare den.«

Det kurdiske ROJ TV er tiltalt for at fremme terrorgruppen PKKs virksomhed gennem propaganda i sine TV-udsendelser. Københavns Byret afgør på et møde i dag, hvornår terrorsagen kommer for. Det vil formentlig tidligst blive i sommeren 2011. Anklagemyndigheden forventer at bruge mindst 25 retsdage.