Inger Støjberg til gerningsmænd bag smadret bagerforretning: »I er uønskede i Danmark!«

På sin Facebook-side kommer Inger Støjberg (V) med en kontant udmelding henvendt til de personer, der lørdag smadrede en bagerforretning i Tingbjerg. Ministeren aflægger senere i dag besøg hos bageriet, hvis ejer nu melder ud, at han vil finde et andet sted at drive forretning.

Foto: Sofie Mathiassen. Kaj Bageri i Tingbjerg, som er ejet af Ali Parnian. Bageriet et netop blevet smadret, fordi Ali Parnian nægter at betale beskyttelsespenge.
Læs mere
Fold sammen

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg aflægger i dag visit i Tingbjerg, efter en bagerforretning blev raseret af maskerede mænd. Forbrydelsen skete ifølge bageriets ejer, Ali Parnian, efter at han havde nægtet at betale beskyttelsespenge til en gruppe mænd.

I et opslag på Facebook hylder Inger Støjberg bageren Ali Parnian og hans far for deres beslutning om ikke at bøje nakken over for trusler om hærværk og krav om beskyttelsespenge. Samtidig skriver hun en opfordring til gerningsmændene bag angrebet.

»Hvor ville jeg dog ønske, at I havde mod og mandshjerte til at komme forbi, så jeg kunne sige det direkte til jer, men I gemmer jer jo kujonagtigt bag elefanthuer og hættetrøjer. Men for at sige det ligeud: I er uønskede i Danmark!« skriver hun.

Bageriet i Tingbjerg er ad flere omgange blevet udsat for hærværk, der har budt på stenkast mod bageriets facade og et kanonslag, der sprængte vinduerne.

Ali Parnian er fra Iran, og bagerforretningen er hans drøm, men efter en uge med forskellige angreb fra grupper af tilsyneladende unge mænd er drømmen blevet forvandlet til en ond en af slagsen.

Ali Parnian skal nemlig selv betale for reparationen af vinduer, facader og ødelagt inventar, da hans butik ikke er forsikret.

»Nu har jeg ikke flere penge, og jeg kan ikke gøre noget. Jeg skal betale for vinduer, for elektricitet og alt muligt andet,« fortæller han til Berlingske mandag.

Foto: Sofie Mathiassen. Ali Parnian i sin lejlighed i København. Ali Parnian ejer bageriet Kaj i Tingbjerg, som netop blevet smadret, fordi Ali Parnian nægter at betale beskyttelsespenge. Fold sammen
Læs mere

 

Episoden har både mødt harme og støtte blandt landets politikere, og en indsamling med Konservatives Mette Abildgaard som spydspids har indtil videre skaffet over 360.000 kr. til Ali Parnian.

Til TV 2 fortæller den 19-årige butiksejer, at han vil bruge pengene på at finde et nyt sted at drive forretning. Hvor den skal ligge, har han ikke besluttet sig for endnu, men fortæller, at det i hvert fald ikke skal være i Tingbjerg.

»Jeg vil åbne en ny forretning et sted i København. Jeg ved endnu ikke hvor. Men det bliver ikke i Tingbjerg. Aldrig mere Tingbjerg,« siger Ali Parnian til TV 2.