Inger Støjberg antastet på udrejsecenter: Flere asylansøgere prøvede at hægte sig fast på ministerbil

Flere asylansøgere blev ramt, da ministerbilen kørte væk efter ophedet situation på center for afviste asylansøgere.

Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er fredag blevet forsøgt overfaldet under et aftalt besøg på Udrejsecenter Sjælsmark.

Det skriver Politiken.

En gruppe på knap 40 mennesker forsøgte at komme frem til ministeren, der ifølge de foreløbige oplysninger undslap og undgik at komme til skade, fortæller Politikens journalist på stedet.

Ministeren var beskyttet af livvagter og politibetjente og kriminalforsorgen under besøget på stedet.

»På nuværende tidspunkt ved vi, at der opstår der noget tumult, som gør, at medarbejderne fra efterretningstjenesten beslutter sig for, at Inger Støjberg skal føres væk. Hun kommer ind i ministerbilen, og inden den når at køre, er der to personer, der prøver at hægte sig på bilen. De bliver fjernet af Nordsjællands Politi, hvorefter ministerbilen kører væk med Inger Støjberg, som ikke er kommet til skade,« siger Henriette Døssing, kommunikations- og pressekonsulent ved Nordsjællands Politi.

»Vi er i øjeblikket ved at undersøge de nærmere omstændigheder.«

Støjberg var sammen med Johanne Schmidt-Nielsen (EL) på besøg hos en familie i centeret. Ifølge Politiken begyndte der hurtigt at brede sig uro i lejren, og der opstod en forestilling om, at netop den familie ville blive sikret opholdstilladelse, fordi de havde fået ministerbesøg.

Da Inger Støjberg trådte ud af hjemmet, var 40 asylansøgere stimlet sammen. Mange var vrede og ophidsede. De stimlede sammen om hende og hendes ministerbil.

På grund af tumulten vurderede hendes livvagter, at det var nødvendigt at evakuere ministeren. De fik hende ind i ministerbilen, mens et par mænd fra gruppen prøvede at hægte sig fast på den. De blev hevet af vognen af personale fra Nordsjællands Politi.

Inger Støjbergs ministerbil ramte flere asylansøgere, da hun i hast blev kørt i sikkerhed. Politikens mand på stedet vurderer, at ingen er kommet alvorligt til skade.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) kommenterer fredag eftermiddag på episoden. I et opslag på Facebook skriver hun blandt andet:

»Efter vi havde talt med en familie, der er afviste asylansøgere og som skal udsendes af Danmark, kom vi udenfor hvor omkring 40 mennesker havde samlet sig. Her udviklede situationen sig voldsomt, da gruppen blev meget ophidset. Det hele endte med, at jeg blev evakueret ud af centret.«

»Jeg vil gerne sige både livvagter og ministerchaufføren en meget stor tak for indsatsen. Uden jer kunne det være endt helt anderledes galt.«