Ingen vil hjælpe skoleskibet jorden rundt

Alle synes det er en god idé, at Skoleskibet "Danmark" sejler jorden rundt. Men ingen vil hjælpe økonomisk. Derfor risikerer planerne at kuldsejle.

Planerne for skoleskibet "Danmarks" jordomsejling er ved at kuldsejle. Foto: Bent Midstrup Fold sammen
Læs mere

Som en sejlende repræsentant for Danmark og for dansk søfart vil skoleskibet "Danmark" sejle jorden rundt. Alle synes det er en god idé, men ingen vil hjælpe økonomisk. Skoleskibet har brug for i alt 14 millioner kroner fordelt over de tre år, som sejladsen er planlagt at skulle vare med kurs omkring OL i Beijing i 2008.

Det skuffer direktør Erik Møller i Maritime Training and Education Centre (MARTEC), hvorunder skibet hører.

- Jeg er en lille smule skuffet. Det kan godt være, at Søfartsstyrelsen og Danmarks Rederiforening har svært ved direkte at finde penge. Men jeg mener egentlig, at de burde bidrage med at tale for den gode idé, som egentlig stammer fra Søfartsstyrelsen selv, siger Erik Møller til Ritzau.

Det er i 11. time, hvis skibet - der har prins Joachim som protektor - skal jorden rundt som en sejlende tremastet repræsentant for Danmark. Hverken ministerier eller rederier har vist interesse for at hjælpe skoleskibet. Kun J.L. Fondet har bevilget 500.000 kroner.

/ritzau/