Ingen står til fængsel i ROJ-sag

Ingen enkeltpersoner bag den kurdiske tv-station ROJ skal stå strafferetsligt til ansvar for udsendelserne, understreger statsadvokaten.

Selvom selskaberne bag ROJ TV skulle ende med at blive dømt efter terrorparagraffen, så risikerer ingen enkeltpersoner bag selskaberne at skulle i fængsel.

Det pointerer statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

- Vores mål er at få gennemført sagen ved domstolene så hurtigt som muligt, og derfor har vi valgt at gå efter selskaberne som sådan i stedet for enkeltpersoner, siger statsadvokaten.

Læs tema: Den kurdiske forbindelse

- Vi går efter at få en hurtig afklaring og i sidste ende få rettens ord for, om stationens sendetilladelse kan frakendes. Og vi har altså vurderet, at det ville tage længere tid, hvis vi rejste tiltale mod personer, siger Lise-Lotte Nilas.

Hastværket med at få sagen kørt gennem retssystemet kommer efter mere end fem års maraton-efterforskning fra politiets og anklagemyndighedens side - et langstrakt forløb, som Rigsadvokaten "beklager".

ROJ TV er tiltalt for at "fremme terror" gennem sine programmer og indslag fra kamphandlinger mellem kurdere og tyrkiske myndigheder.

Det sker efter terrorparagraffens 114e, der - hvis der er tale om enkeltpersoner - kan give op til seks års fængsel.

/ritzau/