Ingen spor efter forsvundet paraglider

En tysk mand er savnet, efter han søndag aften fløj ud over havet i sin motoriserede paraglider. Politiet i Nordjylland håber, at han er nået til Norge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordjyllands Politi og Søværnets Operative Kommando (SOK) har natten til mandag forgæves forsøgt at finde den tyske paraglider, der tidligt søndag aften forsvandt ud over havet ud fra Lønstrup.

»Ifølge hans samlever gik han og målte vinden hele dagen i går, og ved 18.30-tiden besluttede han sig så for at flyve en halv times tid mod Rubjerg Knude, inden det blev mørkt,« siger vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi.

»Hans samlever fortæller, at da han fløj ud over skrænten, var det som om, vinden tog ham, og hun kunne se, at han ikke kunne styre paraglideren. Efter 15 minutter var han forsvundet ud i horisonten, og siden har ingen set ham,« fortæller vagtchefen.

Den forsvundne mand er en tysk turist på 52 år, der kommer fra en by syd for Köln.

Hos Nordjyllands Politi frygter man det værste.

»Han har kun haft brændstof til cirka tre timer. Vi håber, han har sparet på den og at han måske kan være nået til Norge. For hvis han har forsøgt at vende, kan han have fået vind ind fra siden, så skærmen har foldet sig sammen,« siger vagtchefen.

Nordjyllands Politi har natten igennem kørt langs kysten fra Blokhus til Rubjerg Klitplantage uden at have fundet den forsvundne tysker, mens SOK forgæves har søgt på vandet.