Ingen slinger i valsen

Der er ikke nogen tøven at spore hos Henriette Krogh. Gymnasiet blev overstået i forsommeren, og hvis alt går vel, får hun i dag besked om, at hun kan begynde på Copenhagen Business School om en måneds tid.

Sabbatår er ikke noget for 18-årige Henriette Krogh. Derfor håber hun, at postkassen i dag gemmer på den glædelige nyhed om, at hun er kommet ind på HA(jur) på Copenhagen Business School.<br>Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere

Rystende fingre regner Henriette Krogh ikke med, når hun her til morgen åbner sin postkasse. Hun føler sig rimelig sikker på at finde et brev, der fortæller, at hun er blevet optaget på Copenhagen Business School - CBS - på HA(jur). Og det passer hende glimrende, at hun kun lige præcis har fået næsen op af gymnasiebøgerne, inden den igen bliver begravet i skolebøger.

»Det giver mig en indre ro, at jeg ved, hvad jeg skal. Og derudover er jeg ude så tidligt, at jeg kan nå at lave det om, hvis jeg ikke bryder mig om at læse HA(jur),« siger 18-årige Henriette Krogh. Det er kun et par måneder siden, at hun blev færdig på Rungsted Gymnasium og til trods for, at mange af hendes venner nu tager et sabbatår med rejser eller arbejde, er det ikke noget for hende.

»Jeg tror, jeg ville kede mig, hvis jeg tog et sabbatår. Jeg synes godt nok, at det er fedt at rejse, men jeg vil hellere spare sammen til at kunne flytte hjemmefra. Og så har jeg jo også bedre råd til at rejse, når jeg er færdig med min uddannelse og har fået et godt job,« siger Henriette Krogh, der stadig bor sammen med sin familie, men regner med at kunne flytte sammen med en veninde på Østerbro om et års tid.

Målrettet

Henriette Kroghs lige linje fra gymnasiet til en videregående uddannelse er netop det, som regeringen har arbejdet målrettet mod de sidste år. Og der var heller ikke meget slinger i valsen, da hun skulle vælge sin uddannelseslinje.

»Min faster har også læst HA(jur) og kunne derfor fortælle mig en hel del studiet. Jeg var også ude og se CBS, og jeg syntes, at det skulle være det. Også selv om jeg typemæssigt måske er mere til RUC,« forklarer hun. Hendes familie er glade for, at hun vælger den direkte vej, men Henriette mener nu også, de ville støtte hende, hvis hun havde valgt at tage et sabbatår.

I sidste ende håber hun, at kunne arbejde med reklame, marketing eller eventmanagement. Og hvis det kan lade sig gøre, vil hun gerne have flettet noget med sport ind i det.

»Jeg er ret meget til sport. Jeg har spillet basketball i ti år, og jeg har bokset i to år. Og så nørder jeg den helt vildt med sportsregler,« siger Henriette Krogh. I en ideel verden ville hun gerne bruge sin uddannelse til at arrangere sports­events og lignende - og allerhelst i Spanien.