Ingen har set Michal i over to uger: Familien frygter det værste

Godt to uger efter, at den polskfødte Michal Piotr Sech forsvandt i Fredericia på vej hjem fra en bytur med vennerne, begynder lokale borgere nu også at lede efter ham.

Arkivfoto. Godt to uger efter, at den polskfødte Michal Piotr Sech forsvandt i Fredericia på vej hjem fra en bytur med vennerne, begynder lokale borgere nu også at lede efter ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I Fredericia sidder en polsk familie og frygter det værste. I over to uger har de hverken set eller hørt fra deres søn og bror. Siden han natten til 15. januar var på vej hjem efter en glad aften i byen, har den 28-årige mand været som sunket i jorden. Han var beruset, men ifølge vennerne han fulgtes med, stadig i stand til at tage vare på sig selv.

Da han ikke dukkede op til en familiemiddag søndag aften, slog familien alarm.

Politiet har ledt efter ham. Hundepatruljer har søgt efter spor efter ham. Dykkere har finkæmmet vandet i byens volde. Hjemmeværnet har kigget i stort set samtlige baggårde og udhuse i byen, og det lokale politi har gang på gang opfordret borgerne til at kigge efter ham. Indtil videre er det hele endt uden resultat, og der er heller ingen livstegn fra den unge mand på sociale medier, på hans bankkonto eller spor fra mobiltelefonen.

Politiet har set timevis af videooptagelser fra byens forretninger igennem, og eftersøgningen af Michal fortsætter med undervandsubåd i voldgravene i byen.

Nu tager flere borgere i Fredericia sagen i egen hånd og starter deres egen eftersøgning.

En af dem er Camilla Nilsson, som på lørdag står i spidsen for en privat indsats. Hun fortæller til Fredericia Dagblad, at eftersøgningen kommer til at finde sted på Østerstrand, hvor det er planen, at man mødes ved ishuset, og derefter går langs stranden.

»Jeg kan ikke bare sidde med hænderne i skødet. Tænk hvis det var ens eget familiemedlem, som var forsvundet,« fortsætter hun til avisen.

Camilla Nilsson er i kontakt med Michal Piotr Sechs familie, som beder om hjælp til at finde ham. Polskfødte Michal taler dansk, men det gør hans familie ikke. Camilla Nilsson fortæller, at de er frustrerede og kede af det.

Hvis man har lyst til at hjælpe til med eftersøgning af Michal Piotr Sech, kan man kontakte Camilla Nilsson på Facebook eller troppe op ved ishuset på Østerstrand lørdag kl. 13.30.

Michal Piotr Sech er 185 cm høj, slank af bygning, har kort brunt hår og brune øjne. Han er sidst set iført en blå kasket, sort/blå jakke, blå jeans og sneakers.

Sydøstjyllands Politi har under hele efterforskningen appelleret til borgerne i Fredericia om at kigge i skure, udhuse og under presenninger. Frygten er, at han har søgt ly for kulden og er faldet i søvn.

Hvis du har set Michal Piotr Sech, eller har du andre oplysninger, som kan hjælpe politiet i eftersøgningen, så hører Sydøstjyllands Politi gerne fra dig på 114.