Ingen borgere har modtaget Mette Frederiksens brev

I april lancerede regeringen en grøn plan om hurtigst muligt at gøre Danmark uafhængig af russisk gas, og borgere med gas- eller oliefyr skulle senest ved udgangen af 2022 have at vide, om de kunne få fjernvarme. Men ingen kommuner har sendt brevet ud endnu.

Kommuner kan ikke sende brev ud til borgere med gasfyr, fordi de mangler en skabelon med standardformuleringer fra Energistyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske hjem med gasfyr som opvarmningskilde skal hurtigst muligt have etableret grønne løsninger. Senest ved udgangen af 2022 skal borgerne have klar besked på, om de kan få fjernvarme, eller om de må finde alternative løsninger som eksempelvis en varmepumpe.

Sådan lød beskeden 19. april på et pressemøde, hvor regeringen sparkede gang i en plan om at gøre Danmark fri af gas fra Rusland.

Her fire måneder senere har ingen borgere fået besked. Nul ud af 98 kommuner har sendt brevet ud.

Det skriver Politiken.

Avisen skriver, at en opgørelse fra KL viser, at cirka halvdelen af kommuner rent faktisk er klar til at sende brevet afsted.

Men kommunerne kan ikke sende brevet ud, fordi de mangler en skabelon med nogle standardformuleringer og links til lovgivning fra Energistyrelsen. Dette arbejde udføres ifølge Politiken først her i august, hvor mange medarbejdere i Energistyrelsen og KL er tilbage fra ferie.

»Vi står i en situation, hvor vi akut skal have udfaset den russiske gas, og selv statsministeren har bebudet, at det er en samfundsopgave, der haster. Det er en opgave, som fjernvarmeselskaberne har taget på sig, og det kunne jeg godt tænke mig skinnede lige så tydeligt igennem hos myndighederne, så vi kan komme i gang med arbejdet«, siger direktør i brancheorganisationen Dansk Fjernvarme Kim Mortensen til Politiken.