Ingen advarsler på danske øl

Carlsberg vil fra oktober sætte advarselsetiketter på de svenske ølflasker efter anbefaling fra den svenske bryggeriforening. Men danskerne må tænke selv.

Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hold dig fra øl, hvis du er gravid, under 18 år, skal køre bil eller på arbejde.

Sådanne advarsler vil fra første oktober kunne læses på svenske øl med en alkoholprocent over 2,25 procent. Det sker efter anbefaling fra den svenske bryggeriforening, og den anbefaling har bryggerierne i Sverige - heriblandt Carlsberg - valgt at følge.

Men der bliver ingen advarsler på de danske Carlsberg-etiketter, siger kommunikationschef i Carlsberg Jens Peter Skaarup til Ritzau.

- I Danmark tror vi ikke, at man opnår noget ved at komme med advarsler af denne her karakter. Misbrugerne rammes ikke ved at sætte tekster på ølflaskerne. Det er vores grundholdning, siger Jens Peter Skaarup, som forklarer, at det er kulturforskelle mellem Danmark og Sverige, der gør, at bryggerikoncernen vil advare svenskerne, men ikke danskerne. Og der kommer da heller ingen anbefalinger fra den danske bryggeriforening om at følge svenskernes eksempel, siger Bryggeriforeningens kommunikationschef, Kaspar Bach.

/ritzau/