Indsatte i fynske fængsler jubler over terror

I fynske fængsler oplever fængselsansatte, at de indsatte jubler højlydt, når der er nyhedsindslag om terror i TV, ligesom ansatte også har konfiskeret hjemmelavede hyldestsymboler fra Islamisk Stat (IS).

Arkivfoto. I de fynske fængsler jubler indsatte højlydt, når der er nyhedsindslag om terror i TV. Fold sammen
Læs mere
Foto: ZEIN AL-RIFAI

Når der i TV er indslag om terror eller om terrorgruppen Islamisk Stats (IS) halshugninger af amerikanske soldater, jubler flere af de indsatte med muslimsk baggrund.

Det fortæller tillidsrepræsentanterne for fængselsbetjentene i de lukkede fængsler i Ringe og Nyborg på Fyn, skriver Fyens Stiftstidende.

»Vi oplever indsatte, som står og jubler og råber »længe leve Palæstina« eller »død over jøderne«, når der eksempelvis er noget om selvmordsangreb i TV,« siger tillidsmand for de fængselsansatte i Ringe Statsfængsel Steen Østerberg til avisen.

Og samme billede genkender Mette Nielsen, som er tillidsrepræsentant for betjentene i Nyborg Statsfængsel. I fængslet i Nyborg har de ansatte også jævnligt været nødsaget til at pille hjemmelevede hyldestsymboler for Islamisk Stat (IS) ned fra de indsattes celledøre, fortæller hun til avisen.